8-idei-de-afaceri-daca-vrei-sa-lucrezi-de-acasa

Există multe motive pentru care te-ai putea gândi să lucrezi de acasa.

Poate vrei să fii propriul tău şef, poate ai nevoie de mai mult timp pe care să-l petreci cu familia sau poate, pur şi simplu, simţi nevoia de mai multă flexibilitate în viaţa ta.

Aşa că vine o vreme când te poţi întreba dacă munca de acasa este sau nu pentru tine.

Iată 8 idei de afaceri pe care le poţi desfăşura chiar la tine acasa:

1. Contabilitate primară.

Daca stii cum sta treaba cu activele si pasivele, ai studii de specialitate in domeniu, e o meserie numai buna pentru acasa. Din fericire, contabilitatea nu mai presupune in zilele noastre calcule interminabile si vrafuri intregi de dosare. Exista programe de computer care fac toate astea pentru tine.

2. Design grafic sau web design.

Daca ai cunostinte de Photoshop sau alte programe asemanatoare, foloseste-ti talentul pentru a crea propria afacere. Poti sa concepi bannere pentru reclama, logo-uri, invitatii la nunta sau botez, carti de vizita sau albume digitale pentru fotografii.

Daca stai bine la capitolul creativitate, poti chiar sa faci site-uri pentru diferiti clienti. Posteaza anuntul tau pe forumuri, cu un link catre blog sau catre site, fa bartere cu diferite website-uri in schimbul publicitatii gratuite.

3. Firma de catering.

Vremea cand angajatii veneau de acasa cu sufertasele cu mancare a cam trecut. Programul incarcat de lucru nu ne mai permite sa gatim atat de des ca inainte. Aici intervii tu, mai ales daca ai ceva talente gastronomice si unul sau doi oameni care sa te ajute la prepararea bucatelor.

Fa-ti un blog unde sa postezi poze cat mai sugestive cu bucate irezistibile gatite de tine si nu uita sa propui meniul zilnic si sa anunti oferte avantajoase pentru a bate concurenta.

4. Scriitor freelance.

Cererea de scriitori sau gazetari (mai ales pe domeniul online) este in crestere. Daca faceai compuneri frumoase in scoala sau ai terminat o facultate de profil, poti da programul incarcat (adesea fara week-end-uri si cu multe deplasari) al unui jurnalist angajat cu norma intreaga, pe cel mult mai flexibil al unui freelancer.

Ai insa grija cum te organizezi si cum iti selectezi ofertele, pentru ca fara un program bine pus la punct, s-ar putea sa muncesti mai mult ca inainte, pe bani mai putini.

5. Studio de fotografie.

In ziua de astazi nu vei vedea turist fara aparatul foto agatat de gat. Daca-ti place sa surprinzi tot ce misca si ai si bani la dispozitie pentru a investi in aceasta afacere destul de costisitoare, poti incerca sa devii fotograf liber profesionist.

6. Cabinet de psihoterapie.

Foarte multi psihologi isi muta biroul acasa. Pentru asta trebuie sa ai o casa ceva mai mare si sa poti transforma o camera in cabinet de psihoterapie. Poti programa sedintele in timpul zilei, cand copiii sunt la gradinita sau la afterschool si in casa este liniste.

7. Hobby-uri si mestesuguri.

Transforma-ti pasiunea in afacere! Daca-ti place sa confectionezi obiecte artizanale sau bijuterii hand-made, atunci de ce n-ai face-o pentru un venit suplimentar, chiar la tine acasa? Deschide-ti un blog cu un catalog online si participa la targurile de profil ori de cate ori se iveste ocazia.

8. Croitorie.

Ai avut dintotdeauna o pasiune pentru moda? Fa un pas inainte si deschide-ti un mic atelier de croitorie. N-ai nevoie decat de o masina de cusut si de multe idei. Da sfoara prin vecini si in scurt timp apartamentul tau se va umple de forme si culori.

4.5/5 - (149 votes)