adevarata-cauza-a-mortii-lui-adrian-iovan.-ce-scrie,-de-fapt,-in-certificatul-de-deces:-putea-fi-salvat!

Au trecut 10 ani de când Adrian Iovan și-a pierdut viața într-un accident aviatic petrecut în Munţii Apuseni, în apropiere de localitatea Petreasa, Alba. Iar, acum, Romanița Iovan dezvăluie adevărata cauză a morții fostului ei soț.

Pe 20 ianuarie 2024, s-au împlinit zece ani de la tragedia aviatică. Fosta soție a lui Adrian Iovan, Romanița Iovan, l-a comemorat și a mers, din nou, la locul accidentului aviatic, alături de fiul lor, Albert.  Traseul străbătut de cei doi încă poartă numele regretatului pilot și duce din comuna Horea până pe Vârful Petreasa.

Chiar și acum, însă, au rămas multe întrebări la care nu s-a găsit răspuns. Creatoarea de modă spune că moartea lui Adrian Iovan ar fi survenit din cauza frigului, conform certificatului de deces, și nu din cauza leziunilor suferite în urma impactului. Romanița Iovan este convinsă că fostul ei soț ar fi putut fi salvat dacă echipajele medicale l-ar fi găsit la timp.

„Sper în continuare că dacă s-ar întâmpla a doua oară ce s-a întâmplat acum zece ani, să se intervină altfel. Sunt încă foarte multe semne de întrebare la care încă nu avem răspuns. Și au trecut zece ani de atunci. Eu am certificatul de deces al lui Adrian. El a murit de frig. Aura din câte știu avea deja o problemă cauzatoare de moarte, avea cervicala terminată pentru că nu a avut centură de siguranță. Adrian putea fi salvat, loviturile în organe, în momentul în care bordul avionului l-a lovit în stomac, nu erau cauzatoare de moarte. E important să citești foarte bine certificatul de deces. Eu l-am citit bine iar Adrian a murit de frig”, a declarat Romanița Iovan, la Antena 3.

Cinci oameni au supraviețuit în accidentul aviatic din Apuseni

Adrian Iovan și-a pierdut viața pe 20 ianuarie 2014, într-un accident aviatic petrecut în Munții Apuseni. Echipa medicală zbura de la Bucureşti la Oradea unde urma să preleveze organe când avionul în care se aflau a suferit o defecțiune și s-a prăbușit de la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. Oamenii din împrejurimi i-au căutat, pas cu pas, dar abia după 6 ore i-au găsit.

În acel accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu, de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru, de la Spitalul “Sfânta Maria”, şi Sorin Ianceu, de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Adrian Iovan a murit la scurt timp de la impact, iar tânăra Aura Ion, studentă la Medicină, a decedat până ca echipele medicale să ajungă la avion.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.6/5 - (127 votes)