alimentul-care-poate-provoca-dependenta-la-fel-ca-fumatul!-specialistii-trag-un-semnal-de-alarma

Alimentul care poate provoca dependenţă la fel ca fumatul se află pe primele locuri în topul preferinţelor românilor. Puţini sunt însă cei care ştiu cât de nociv poate fi pentru sănătate. Iată ce conţine, de fapt, acest produs şi de ce specialiştii ne recomandă să îl consumăm cu moderaţie sau chiar deloc.

Secreţia de dopamină din creier (hormonul fericirii) este stimulată printre altele şi de mâncare. Din acest motiv, multe persoane aleg să se refugieze în mâncare, dar în principal optează pentru alimentele nesănătoase.

Alimentul care poate provoca dependenţă la fel ca fumatul

Specialiştii recomandă întotdeauna să fim moderaţi în ceea ce priveşte alimentaţia pentru a avea un stil de viaţă sănătos. Doar că acest lucru este destul de dificil de pus în practică având în vedere că la fiecare pas există tentaţii. Una dintre cele mai mari o reprezintă chipsurile, un produs foarte popular.

Deşi mulţi cred că acest aliment nu este atât de nociv, specialiştii vin cu veşti îngrijorătoare. Potrivit studiilor, un procent destul de mare de chipsuri nici măcar nu conțin cartofi. Doar 15% dintre producători menționează pe ambalaj cantitatea de cartofi folosită.

crisps 843993 1280
Chipsurile pot provoca dependenţă la fel ca fumatul

Chipsurile pot provoca dependență

Mai mult, specialiştii explică faptul că acest produs poate provoca dependență la fel ca orice altă substanță psihoactivă. Același lucru este valabil și în cazul dulciurilor, mezelurilor sau a alimentelor pline de grăsimi și carbohidrați. Chipsurile din comerț conțin, de fapt, o mulțime de prafuri, potențiatori de arome, aditivi și chimicale.

Potrivit unui studiu al Asociației Pro Consumatori (APC), 44% din sortimentele analizate conțin acid citric, 37% monoglutamant de sodiu, 15% clorură de potasiu, 15% acid lactic, 7% trei tipuri de potențiatori de gust (monoglutamat, guanilat disodic și ribonucleotide disodice).

Ce aliment nu trebuie să lipsească din meniul zilnic

Cristian Mărgărit a explicat faptul că peștele nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică. Nutriționistul spune că nu toate variantele sunt la fel de bune, pentru că nu conțin vitaminele de care organismul nostru are nevoie.

„Foarte puține alimente conțin vitamina D, aș puncta aici peștele oceanic, care, pentru imunitate, este un miracol, pentru că el include mai mulți nutrienți care ne ajută: vitamina D, A, seleniu, zinc, fier, proteină, Omega 3, toate ajută imunitatea. Vorbim de peștele oceanic de apă rece și culmea, macroul, heringul, pești mai ieftini, sunt foarte potriviți. Peștii care sunt mai scumpi, rechini, somon, ton, sunt pești mai mari, care au timp să acumuleze mai multe toxine din mediu, acești contaminați care există peste tot. Este bine să alegem un pește cât mai mic, de preferat, de captură, nu de crescătorie”, a explicat nutriţionistul. VEZI ÎNTREAGA ŞTIRE AICI.

Sursă foto: pixabay

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……

4.6/5 - (154 votes)