alimentul-care-trebuie-evitat-cu-orice-pret!-vlad-ciurea-trage-un-semnal-de-alarma:-este-toxic-pentru-creier

Neurochirurgul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă! Un anumit aliment trebuie evitat cu orice preț din cauza efectelor nocive pe care le are asupra creierului nostru.

Prof. Dr. Vlad Ciurea este un adept al alimentației sănătoase și obișnuiește să tragă adesea semnale de alarmă cu privire la efectele negative pe care hrana le are atât asupra creierului nostru, cât și asupra întregului organism.

Potrivit neurochirurgului, alimentul pe care ar trebui să îl evităm cu orice preț este zahărul. Deși mulți români îl folosesc zilnic, zahărul este un inamic al sănătății creierului. Ideal ar fi să nu îl consumăm nici măcar o dată pe an. Chiar dacă deseori simțim nevoia de dulce, există opțiuni mai sănătoase decât zahărul, precum mierea sau stevia.

Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă asupra efectelor negative pe care le poate avea zahărul. Medicul a renunțat la acest aliment și mărturisește că obține necesarul zilnic de dulce din fructe.

„Este toxic. Am folosit ani de zile zahăr și, treptat, l-am eliminat, există miere, green sugar, stevie, o grămadă de alternative. Folosesc fructe, miere, din astea-mi iau zahărul. Toate glucidele în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase, nu-i aduc elementul nici de metabolism, nici acele substanțe care ajută transmisia între două celule, neurotransmițători”, a spus medicul la Antena 3.

Și alimentele grase trebuie evitate

Nici alimentele grase nu fac bine creierului. Toate alimentele tocate, printre care și delicioasele sarmale sau cârnații grași, ar trebui evitate pe cât posibil.

Majoritatea românilor consumă mititei și cârnați, mai ales în zilele de sărbătoare, dar consumul acestor alimente nu face bine creierului. Medicul Vlad Ciurea spune că creierul nostru iubește grăsimea puțină. Foarte important pentru un creier sănătos este să consumăm și multă apă și să ne odihnim pe timpul nopții.

„Grăsimea nu face bine, știm cu toții. Sunt acele alimente, extraordinar de bune, făcute de români cu ocazia sărbătorilor. Creierul nu apreciază deloc. Foarte puțină grăsime apreciază creierul. Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru.

Este bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase. Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele”, a mai spus medicul Vlad Ciurea.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.6/5 - (90 votes)