aparatul-electrocasnic-care-consuma-cea-mai-multa-energie.-iti-incarca-factura-lunara-daca-nu-faci-asta

Unele aparate electronice sau electrocasnice din casa noastră consumă mai multă energie decât altele. Dar există și vești bune! Sunt soluții care, odată implementate, ne pot ajuta să economisim energie și să avem facturi mai mici.

Frigiderul este unul dintre electrocasnicele care consumă cea mai multă energie. Cu un consum aproximativ de 250-500W pe oră, frigiderul ajunge să „mănânce” până la 30% din consumul de energie electrică al casei tale. Este singurul electrocasnic care nu poate fi scos din priză, așa că ar trebui să-l deschizi doar atunci când este necesar și să nu uiți niciodată să închizi ușa.

Există, totuși, o metodă prin care poți reduce consumul de energie. Trebuie doar să setezi frigiderul la 3-4°C, iar congelatorul între -15 și -18°C, deoarece fiecare grad în minus folosește cu până la 5% mai multă energie. Este foarte important să nu lași congelatorul să înghețe prea tare. Dacă în el este un strat de gheață mic, de 5 milimetri, eficiența aparatului va fi redusă și va ajunge să consume mai multă energie la răcire.

Congelator înghețat, factură mai mare!

În cazul în care congelatorul e prea înghețat, factura ta la energie poate fi chiar cu 30% mai mare. e asemenea, poți înlocui un frigider mai vechi de 15 ani sau mai mult cu unul nou, cu eticheta A+++, și astfel consumul de energie va fi mai mic. Poți opta, de altfel, pentru un frigider mai mic.

Ușa frigiderului nu trebuie să fie ținută deschisă prea mult, altfel acest lucru îți va afecta factura la curent. Trebuie să utilizezi rapid acest electrocasnic și doar așa poți reduce consumul cu 5%. De asemenea, asigură-te că frigiderele și congelatoarele sunt departe de lumina directă a soarelui și de aparate de încălzit, cum ar fi cuptoarele și uscătoarele de haine.

Și mașina de spălat consumă mult!

Mașina de spălat poate „mânca” până la 11% din consumul total de electricitate al locuinței noastre, consumând 255W pe oră. Dacă dorești să economisești energie electrică atunci când utilizezi mașina de spălat, trebuie să speli întotdeauna cu încărcătura completă și cu apă rece, reducând astfel consumul de energie inutil. De asemenea, folosește temperatura de 30°C, deoarece detergenții funcționează foarte bine și la această temperatură. Este bine de reținut că 90% din energia consumată de mașina de spălat e folosită pentru încălzirea apei.

Asigură-te că mașina de spălat se prezintă mereu în condiții bune!

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.4/5 - (129 votes)