boala-crunta-de-care-suferea-natasa-raab,-alias-coana-chiva.-ajunsese-de-nerecunoscut-inainte-sa-moara

Natașa Raab a murit la vârsta de 70 de ani. Boala cruntă de care suferea Natașa Raab, alias Coana Chiva. Ajunsese de nerecunosct înainte să moară. Din anul 2020 a fost diagnosticată cu boala Parkinson.

De câțiva ani, Natașa Raab (70 de ani), alias Coana Chiva din celebra reclamă la iaurt, se lupta cu o boală necruțătoare. A fost diagnosticată cu Parkinson, iar afecțiunea, degenerativă fiind, a ajuns să o țintuiască la pat. Și mai îngrijorător este faptul că actrița nu a mai fost de găsit înainte să moară.

Printre cei care au încercat să se intereseaze de starea ei de sănătate se numără și actorul Florin Zmfirescu. Acesta a declarat recent că, deși a căutat-o în repetate rânduri, nu a reușit să mai vorbească cu Natașa Raab.

Florin Zamfirescu: „După moartea soțului ei, Natașa s-a nenorocit”

Actorul Flroin Zamfirescu, cel care i-a fost frate Natașei Raab în telenovela „Inimă de Țigan”, se numără printre cei care au încercat să se intereseze de soarta actriței. Însă apelurile sale telefonice au fost în zadar, întrucât nimeni nu i-a răspuns.

Boala cruntă de care suferea Natașa Raab

„Acum un an, de ziua mea, pe 12 aprilie, m-a sunat, ca să-mi ureze „La mulți ani!”, dar vorbea atât de greu, încât nici nu prea am înțeles ce spune. De atunci, să știți că eu am tot sunat-o, ca să vorbim, ca să aflu ce e cu ea, dar nu răspunde nimeni la acest număr de telefon, este închis. N-a murit, că am fi auzit. După moartea soțului ei, Natașa s-a nenorocit, s-a îmbolnăvit, îmi pare tare rău de ea!”, a declarat cu amărăciune Florin Zamfirescu.

Soțul actriței Natașa Raab, medicul Val Guțul, s-a stins din viață în 2019, la doar 66 de ani: „Doamne, m-a lăsat singură, a nimănui! Vreau să mor și eu!”, a fost mesajul sfâșietor postat pe Facebook.

Ce spunea Natașa Raab despre starea ei de sănătate

„Nu sunt mai bine, nu mai pot merge deloc, stau numai pat. Îmi tremură picioarele, nu mai am stabilitate, vorbesc foarte greu. Le urez tuturor „Paște liniștit!” și vă mulțumesc din suflet că vă gândiți la mine”, a au fost cuvintele rostite cu dificultate de către Natașa Raab, potrivit Playtech.ro.

Ulterior, artista nu a mai putut fi de găsit. De ziua ei, care a avut loc la trei luni distanță de momentul discuției amintite mai sus, Natașa Raab mai putea vorbi deloc. Cea care a răspuns la numărul de telefon al actriței a fost doamna Viki, femeia ce o îngrijește, care a și oferit câteva detalii despre starea de sănătate a Natașei: „Vorbește foarte greu, iar cu mersul nu se mai descurcă deloc. Cu tratamente, am tot sperat. Dar nici neurologii nu știu, ridică din umeri, nu mai speră.”

S-a retras la țară înainte să moară

În urmă cu trei ani, îndrăgita Coana Chiva, din celebra reclamă la produse lactate, s-a retras la țară, în județul Dolj, în casa unei prietene, care a îngrijit-o cât a putut de bine.

„Lumea vorbește pe aici, prin Craiova, că a rămas la țară, undeva, la Băilești, la aer curat. În căsuța femeii care o îngrijește de câțiva ani. A luat-o de aici, din apartamentul de bloc, pentru a putea să o supravegheze nonstop, împreună cu soțul ei. Dar ar trebui să îi lase telefonul deschis, ca să nu mai fim îngrijorați. Chiar dacă nu mai poate vorbi, am afla totuși și noi de la cei care o îngrijesc cum se mai simte. Am putea să îi trimitem și noi un gând bun, contează enorm când ești bolnav. Ultima oară când am văzut-o, acum vreo doi ani, se sprijinea în două bastoane, mi-a zis că nu se simte bine”, a spus un vecin de bloc pentru Playtech-Știri. 

Despre boala Parkinson

Boala Parkinson este o afecțiune degenerativă a sistemului nervos, care afectează capacitățile locomotorii ale pacientului; a fost denumită după medicul britanic James Parkinson, care în anul 1817 a descris în detaliu această afecțiune care îi făcea pe pacienți să tremure.

Ce este boala Parkinson?

Boala Parkinson se manifestă în mod progresiv, simptomele accentuându-se pe măsură ce trece timpul. Cu toate că tremurul este cel mai cunoscut simptom al acestei afecțiuni, boala Parkinson poate cauza și rigiditate articulară și musculară, precum și încetinirea mișcărilor. Cu toate că boala Parkinson nu poate fi vindecată, tratamentul poate ameliora simptomele bolii, sporind calitatea vieții pacientului.

Parkinson este este o boală progresivă, ceea ce înseamnă că simptomele se agravează în timp. Alte semne ale bolii care pot să apară sunt:

 • dificultate în menținerea echilibrului
 • aplecarea corpului în față sau în altă direcție, care poate cauza cădere
 • postura aplecată, cu capul plecat și cu umerii lăsați
 • tremurul capului
 • probleme de memorie
 • dificultăți la defecare sau la urinare
 • oboseală
 • salivare excesivă
 • probleme la nivelul pielii, cum ar fi mătreață
 • dificultate la înghițire și la mestecare
 • dificultatea de a avea erecție sau orgasm
 • amețeală sau stări de leșin când persoana stă în picioare
 • frică și anxietate
 • confuzie
 • demență (dificultate în gândire și în raționament)
 • pierderea simțului olfactiv
 • transpirație excesivă

Dacă o persoană prezintă aceste simptome, nu înseamnă neapărat că are Parkinson. Ar putea fi vorba de o altă afecțiune. Este important ca pacientul să meargă la medic dacă observă acest gen de schimbări, scrie doc.ro.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……

4.3/5 - (86 votes)