care-sunt-simptomele-depresiei.-dieta-ideala-pentru-un-creier-sanatos

Care sunt simptomele depresiei? Medicii specialiști susțin că depresia nu este o tristețe sezonieră, ci o boală gravă care trebuie tratată cât mai repede. Ea se manifestă inclusiv prin insomnie și lipsa apetitului. 

Depresia mai este cunoscută sub numele de tulburare depresivă majoră. Ea determină un sentiment profund de tristețe, apatie și lipsa interesului față de activitățile zilnice, afectând modul în care o persoană simte, gândește și se comportă.

Care sunt simptomele depresiei

Depresia este o boală care se manifestă în multe moduri și slăbește organismul. ”Depresia este o boală, afectează creierul și arată o schimbare a modului de comportament în totalitate. Este o boală gravă a secolului nostru, se manifestă prin tulburări de somn, tulburări de somn, oboseală generală și scăderea puterii de concentrare. Sunt cele patru mari elemente ale depresiei, și lipsa totală de conexiunea cu exteriorul” a explicat prof. Vlad Ciurea într-un interviu acordat Antena3.ro.

El susține, de asemenea, că depresia poate genera la rândul ei boli mult mai grave.

Depresia provine din nonactivitate și epuizarea sistemului nervos. Acești centri care se află în porțiunea anterioară a creierului suferă total. Dacă ne oprim numai la cuvântul depresie, poate că nu realizăm unde ne aflăm, dar toate procesele cerebrale nu funcționează, deci tot organismul suferă în totalitate. Iar de aici și până la demențe, la boli neurodegenerative, printre care alzheimer, și chiar la suicid, mai este doar un singur pas” a adăugat neurochirurgul pentru aceeași sursă.

Alimente care combat depresia

Optimismul și un stil de viață sănătos contribuie, însă, la combaterea depresiei

În primul rând, trebuie să facem o resetare generală. Nu mă refer numai la partea medicamentoasă. Contează extrem de mult socializarea, aerul curat, apa cât mai curată și alimentația cât mai bună. Creierului nostru nu îi place pita și slana, nici mesele foarte târzii, nici încărcarea cu glucide și grăsimile cât mai multe.

Lucruri cât mai ușoare, semințe, fructe, lichide bune, cafeaua, ciocolata, un pahar de vin roșu. Zâmbetul și optimismul contează enorm de mult, și odihna. Mențin părerea că la ora zece trebuie să intrăm în odihnă ca acest organ suprem să se refacă”.

Foto: pixabay

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……

4.6/5 - (116 votes)