cat-curent-consuma-instalatia-de-brad,-de-fapt.-ce-se-intampla-daca-o-tii-in-priza-timp-de-2-saptamani

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar mulți au început deja căutările pentru a avea cel mai frumos brăduț. Însă, românii fac și calcule în ceea ce privește consumul instalației decorative. Iată cât te poate ajunge factura!

Specialiştii recomandă utilizarea unei instalaţii de brad cu LED-uri. Aceasta poate reduce consumul de curent electric cu cel puţin 50% faţă de o instalaţie clasică.

Consumul instalației de brad variază în funcţie de mai mulţi factori, precum câte becuri are, cât o ţineţi pornită şi dacă are LED-uri sau becuri clasice. Trebuie, însă, să ştiţi că dacă aveţi o instalaţie pe bază de becuri clasice şi o ţineţi pornită continuu, timp de aproximativ două săptămâni, atunci factura va fi cât este consumul pentru întreaga locuinţă pentru o lună, potrivit Observator.

Pe de altă parte, o instalaţie pe bază de LED-uri presupune un consum mult mai mic, dar nu trebuie pornită mai mult de 10 ore pe zi.

Decorațiunile pe care NU trebuie să le pui în brad

Există anumite decorațiuni pe care nu ar trebui să le pui în pom. Asta pentru că atrag ghinioanele și lucrurile rele.

Ghirlande rupte sau decolorate

Ghirlandele reprezintă o piesă principală atunci când îmbodobim bradul de Crăciun, dar în timp ele se uzează. Iar cele care sunt rupte sau și-au pierdut culoarea pot fi considerate semne de ghinion. Se spune că aduc instabilitate și probleme financiare în noul an. Așa că este bine să le eviți.

Globuri sparte sau fisurate

Globurile sparte sau fisurate pot reprezenta simboluri ale norocului pierdut. Încearcă să eviți utilizarea ornamentelor sparte, deoarece acestea ar putea aduce ghinion și probleme în viața ta. Lucrurile sparte sunt semn de sărăcie, iar dacă vei continua să le folosești se spune că vei atrage paguba.

Lumini strălucitoare și aglomerate

Instalațiile nu lipsesc din împodobirea brăduțului, dar ar trebui să fie în armonie cu restul decorațiunilor. Încearcă să distribui luminile uniform și să nu fie chiar atât de multe în bradul de Crăciun. Un pom mult prea încărcat se spune că atrage agitație și haos în casa ta.

Figurine de culoare neagră

Unii sunt de părere că o combinație de negru cu auriu sau cu argintiu în brad este foarte elegantă, însă în unele culturi, negrul aduce ghinion. Evită astfel de decorațiuni atunci când împodobești bradul și pune-le doar pe cele care îți dau o stare de bine, colorate.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.5/5 - (41 votes)