cata-apa-trebuie-sa-bem,-de-fapt,-intr-o-zi-prof-dr.-vlad-ciurea-face-dezvaluirea:-in-aciditate-se-dezvolta-acele-boli-groaznice

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat recent care e cantitatea de apă recomandată zilnic, dar și motivul pentru care e atât de important să ne hidratăm.

Apa este esenţială pentru sănătate! Putem trăi fără alimente o lună, însă doar o săptămână fără apă. 60% din corpul nostru este format din apă, aceasta fiind vitală pentru multe dintre funcţiile organismului. Studiile au prezentat recomandări variate de-a lungul timpului, însă cert este că nevoia de apă este diferită de la o persoană la alta şi depinde de mulţi factori, cum ar fi dieta, starea de sănătate, tipul de activitate şi clima.

Prof. dr. Vlad Ciurea spune că o persoană ar trebui să consume cel puțin 2 litri de apă pe zi.

”La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.

Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Ce fel de apă ar trebui să consumăm zilnic

Apa alcalină are un pH ridicat, aceasta fiind mai puțin acidă decât apa de la robinet. Cifra 7 este considerată o valoare neutră a pH-ului apei. Așadar, apa acidă are o valoare mai mică a pH-ului, în timp ce apa alcalină are un pH care depășește această valoare.

Consumul de apă alcalină ajută organismul să elimine substanțele dăunătoare. Din cauza anumitor alimente și a poluării, în corpul nostru se pot acumula diverse toxine care ne pot afecta sănătatea. Un alt beneficiu al apei alcaline este faptul că ajută organismul să lupte cu factorii externi. Ea crește răspunsul imunitar al organismului, fapt care îți va asigura o protecție mai bună împotriva bacteriilor și a infecțiilor.

De asemenea, apa alcalină poate neutraliza radicalii liberi, aceștia fiind responsabili, în multe cazuri, de instalarea unor boli grave.

”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta. În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus Vlad Ciurea în podcastul lui Cătălin Măruță.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.6/5 - (104 votes)