cate-clase-si-ce-studii-are-horia-brenciu,-de-fapt.-putini-se-asteptau-la-asta!

Toată lumea îl cunoaște pe Horia Brenciu, dar puțini sunt cei care știu ce studii are juratul de la Vocea României. 

Horia Brenciu, originar din orașul Brașov, a apărut pentru prima oară pe micile ecrane în urmă cu mai bine de 30 de ani. Artistul, însă, a studiat pe brânci pentru a-și îndeplini visul. A prezentat diverse show-uri, a apărut în emisiuni cunoscute, precum și în filme românești și cântă alături de trupa sa la diverse evenimente private și nu numai. Este un artist desăvârşit şi extrem de versatil. Poate trece cu uşurinţă de la jazz la muzică lăutărească sau de la rock la swing.

Puțini, însă, sunt cei care știu ce studii are artistul. Ei bine, Horia Brenciu a absolvit Liceul Andrei Şaguna din Braşov şi s-a specializat mai târziu la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti. A studiat în perioada 1994-1998, la secția Multimedia a Facultății de Film din cadrul UNATC, dar nu a dat examenul de licență. De asemenea, antrenorul de la Vocea României a urmat cursurile de la Școala Populară de Arte și Meserii Tiberiu Brediceanu din localitatea natală.

Brenciu a apărut pe micile ecrane încă din perioada în care era student. În 1990 a intrat în trupa Apropo, pe vremea aceea cântând la pian. După trei ani Horia a avut şi prima apariţie la televizor, când a participat la emisiunea TVR „Concurs de seducţie”, realizată pe litoral. După ce a concurat cu alţi doi tineri, Brenciu şi-a câştigat dreptul de a ieşi la întânire cu Marin Scupra.

În acelaşi an, Horia Brenciu a fost selectat să prezinte emisiunea „ROBINGO” şi a avut un succes imens. După ce fost ales iniţial doar să colaboreze cu TVR, artistul a fost angajat până la finalul anului. Brenciu a prezentat emisiunea până în 1998, dar în această perioadă devenise deja o vedetă cunoscută şi apreciată în România. A prezentat şi emisiunea „Tip Top Mini Top”, tot la TVR, iar după anul 2000 a părăsit Televiziunea Română. Apoi au urmat diverse proiecte la alte televiziuni.

În momentul de față, Horia Brenciu este antrenor la Vocea României, are un podcast pe canalul său de Youtube și numeroase evenimente la care participă cu trupa sa.

Horia Brenciu și Alice Dumitrescu au împreună patru copii

Horia Brenciu are o familie după chipul și asemănarea sa: frumoasă și plină de energie! Artistul și Alice Dumitrescu au fost la început prieteni, apoi s-au îndrăgostit, au devenit părinți și în cele din urmă au ajuns și în fața ofițerului Stării Civile. Horia Brenciu s-a căsătorit în 2014 cu producătorul TV Alice Dumitrescu, după opt ani de relaţie.

Ce doi se ştiu din anii ’90, de pe vremea când erau colegi la celebrul show „Şcoala vedetelor”, dar se iubesc din 2006. Horia Brenciu și Alice Dumitrescu au împreună o fetiţă superbă, Mina, care a venit pe lume în data de 1 noiembrie 2012. Cei doi au adoptat și un băiețel pe nume Toma, iar Alice mai are două fete, Andreea, dintr-o căsătorie anterioară, cu un fost coleg de facultate, de la Politehnică, şi Maria, născută în urma unei scurte poveşti de dragoste cu un coleg de breaslă.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.4/5 - (123 votes)