ce-nu-stiai-despre-valentines-day-2024!-cand-a-fost-sarbatorita-ziua-pentru-prima-data-si-cine-a-fost-sfantul-valentin

Ce nu știai despre Valentine’s Day 2024! Sarbatorile sunt placute si asteptate de catre toti. Ziua de 14 februarie a devenit de ceva vreme, o zi destul de importanta pentru romani. Iata ca nici Valentine’s Day, o sarbatoare imprumutata,
nu face exceptie.

Valentine’s Day este sarbatoarea americanilor, insa este ocazia perfecta prin care indragostitii isi fac cadouri si petrec clipe romantice. Putini sunt cei care stiu ca povestea acestei zile a iubirii dateaza insa din vremuri indepartate.

Ce nu știai despre Valentine’s Day 2024!

Ziua Indragostitilor sau Ziua Sfantului Valentin a fost sarbatorita pentru prima data in urma cu peste 1.500 de ani. Ziua isi ia numele de la un sfant celebru. In credinta populara, Sfantul Valentin a fost un preot in Roma celui de-al treilea secol.

Imparatul Claudiu II a interzis casatoriile, pentru ca, spunea el, barbatii casatoriti sunt soldati slabi, iar Valentin a nesocotit regula, despre care credea ca este nedreapta, si a continuat sa oficializeze casatorii in secret.

Cand imparatul a aflat, preotul Valentin a fost inchis si condamnat la moarte. In inchisoare, el s-a indragostit de fiica temnicerului, iar cand a fost dus sa fie executat, pe 14 februarie, i-a trimis o scrisoare semnata ”de la Valentinul tau”.

Prima sărbătorire a Zilei Îndrăgostiţilor/ Zilei Sfântului Valentin a avut loc în anul 496. Romanii organizau un festival, numit Lupercalia, care avea loc la jumătatea lunii februarie, prin care sărbătoreau începutul primăverii. Se crede că între manifestările sărbătorii se număra şi alegerea de către băieţi a numelor de fete dintr-o cutie.

Astfel, pe perioada festivalului, perechile formau cupluri şi, uneori, se căsătoreau. Mai târziu, biserica a vrut să transforme festivalul într-o sărbătoare creştină şi a decis să se folosească de ea pentru a aminti de Sfântul Valentin. Cu timpul, numele sfântului a fost folosit de oameni pentru a îşi exprima sentimentele faţă de cei dragi.

Sursa foto: Ciao.ro

Am absolvit facultatea de Jurnalism din București. Am lucrat în mai multe redacții precum Antena Stars, Antena 1, Kanal D……

4.6/5 - (63 votes)