Cele-mai-frecvente-defecțiuni-la-instalațiile-sanitare

Chiar și întreținerea mai aprofundată a sistemului de apă și canalizare uneori nu poate preveni unele scurgeri și blocaje, în special în casele mai vechi. Unele dintre aceste probleme comune au și soluţii simple.

Robinete care picură. Dacă ați încercat vreodată să dormiți cu un robinet care picură în camera alăturată sau v-ați luptat cu o chiuvetă de bucătărie care nu știe când să se oprească, știți cât de obositoare este această problemă. Un robinet care picură crește și facturile la apă. Un robinet poate să consume metri cubi de apă întregi pe parcursul anului, picătură cu picătură. Apa care intră în locuință are o presiune pentru a se putea deplasa prin conducte. Atunci când opriţi robinetul, există un cauciuc sau o bucată de silicon, care nu permite apei să curgă. Dar, cu timpul, aceste elemente se uzează, ca orice lucru, și astfel apa începe să curgă, iar în unele cazuri chiar să curgă puternic. Deşi îl puteți înlocui pe cont propriu, acest lucru poate fi o provocare fără instrumentele şi abilităţile necesare. Dacă situația este mai gravă, este mai bine să chemați un instalator urgente pentru a opri scurgerea.

Presiunea scăzută a apei. Atunci când apa trebuie să curgă cu presiune de la robinet, iar în loc să facă asta, de-abia picură, atunci aveți o presiune scăzută. Această problemă poate avea legătură cu conductele din locuință și cu serviciul public de alimentare cu apă. Dar, varianta mai răspândită este acumularea de resturi și depuneri în aeratoarele chiuvetelor. Apa care intră în conducte transportă minerale dizolvate, care, ulterior, se depun pe suprafețele metalice. Dacă aveți un sistem de filtrare, depunerile ajung în acesta și se filtrează, dar fără un astfel de sistem, aceste resturi minerale se acumulează în interiorul orificiilor aeratoarelor, formând blocaje și încetinind fluxul apei. Așa că în acest caz, aeratorul trebuie curățat. Iar dacă observați o presiune scăzută, probabil că problema este mai complexă. Poate exista o scurgere în conducte, iar aceasta este o situație de urgență, care necesită o intervenție profesională.

Desfundare chivueta

Canale înfundate sau care se scurg încet. Atunci când apa de la chiuvetă, toaletă sau cadă nu vrea să se scurgă, cu siguranță, aveți de-a face cu un blocaj parțial sau total. În multe cazuri, clasicul desfundător poate rezolva problema. Acesta folosește presiunea aerului pentru a elimina blocajul, dar nu-l poate repara în totalitate. Dacă aveți de-a face des cu blocaje, este timpul să apelați la un specialist. Acesta este modul perfect de a rezolva aceste probleme, fără să fie nevoie să vă murdăriți pe mâini, să faceți un efort excesiv și să riscați ca situația să se înrăutățească.

4.3/5 - (129 votes)