chiar-si-fara-finantare,-participarea-la-imperiul-leilor-ramane-un-castig-pentru-antreprenori:-trebuie-sa-fii-out-there-de-cate-ori-ai-ocazia

În această seară, PRO TV a difuzat cea de-a șaptea ediție a sezonului patru Imperiul Leilor. Emisiunea în care antreprenorii cu idei originale și propuneri care pot face diferența vin în fața unor Investitori de top pentru a obține finanțare a scos la iveală tineri de succes. Unii dintre ei nu au obținut finanțare, dar au plecat acasă cu sfaturi de viitor.

Dintre aceștia, Laura Chiriac (venită cu afacerea Laura & Wine) și Daniel Luceanu & Constantin Neacșa (cu propunerea Revizia Bicicletelor) ne-au spus, în exclusivitate, cum a fost în show-ul Imperiul Leilor.

  1. La ce te gândeai când așteptai să intri în fața Leilor?

Laura & Wine – La faptul că trebuie să reușesc să le transmit nu doar detaliile businessului, ci și cum mă simt eu raportat la business, cât de personal e, cât de apropiată sunt de el și cât de mult cred că va merge. Aveam emoții, clar.

Revizia bicicletelor – Repetam discursul în minte și ne încurajam unul pe celălalt.

  1. Cât te-ai pregătit pentru prezentarea de astăzi? Ce emoții te încercau până să începi?

Laura & Wine – Probabil vreo două săptămâni, care, în esență, au fost câteva ore. Am ajustat pitchul în ultima săptămână, ca să nu fie plictisitor :)) Eu aveam un pitch general valabil pentru investitori, dar aici în acest context nu se potrivea. Emoțiile erau legate de acel sentiment de ridicol, când zici că vrei să muți munții din loc și lumea zice “da, au încercat și alții, move on”. Dar nu a fost cazul, leii au fost prietenoși cu brandul meu :)).

Chiar și fără finanțare, participarea la Imperiul Leilor rămâne un câștig pentru antreprenori

Revizia bicicletelor – Am repetat destul de mult, ba chiar am organizat o sesiune de simulare în fața prietenilor, ei având rolul Leilor.

  1. Cu ce sfaturi pleci mai departe pentru îmbunătățirea afacerii tale?

Laura & Wine – Să închei zona asta de explorare și să îmbunătățesc cifrele.

Revizia bicicletelor – Sfatul cel mai repetat a fost consolidarea afacerii în București, înainte să ne orientăm și către alte orașe.

  1. Ce ți-ai dori să rețină cei de acasă despre afacerea ta? Dar despre tine, ca antreprenor?

Laura & Wine – Mi-aș dori să rețină că a fost construită de o singură persoană, cu resurse limitate, și cu o încredere foarte mare în produs. Și cred că asta spune multe și despre mine, ca antreprenor. Aș mai adăuga doar că nu mă opresc și mereu fac câte ceva, în business și pe lângă.

Revizia bicicletelor – Despre afacere: Venim la tine acasă și facem service de biciclete la domiciliu!

Despre noi: Suntem la început de drum, dar avem o viziune clară și o pasiune pentru a ajuta cât mai mulți clienți!

  1. Cum ai descrie experiența participării în show?

Laura & Wine – A fost o experiență utilă și foarte practică. M-au ajutat și discuțiile cu Alex, consilierul de business, și cele cu leii. Eu sunt de părere că trebuie să fii “out there” de câte ori ai ocazia, pentru a crea oportunități. Și acesta a fost motivul pentru care am participat. ????

Revizia bicicletelor – O experiență plină de emoții, și o lecție valoroasă de business.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……

4.7/5 - (54 votes)