cinci-copii-fara-tata-si-uitati-de-mama-primesc-o-casa-noua.-dragos-bucur-si-visuri-la-cheie-le-aduce-copilaria-inapoi

 Astăzi, de la ora 21:30, pe PRO TV este programată una dintre cele mai emoționante din acest sezon de Visuri la cheie. Emisia ajunsă în cel de-al zecelea an a ajuns la Nicolae Bălcescu, în Călărași pentru a le oferi o nouă șansă celor din familia Damian: Alexandru, Mirela, Mădălina, Ionuț și Ioana. Printre aceste nume se află doar copii. Deoarece viața a fost dură cu ei. După divorț, mama și-a găsit pe altcineva și a uitat de ei, iar tatăl le-a murit într-o clipită, în urma unui infarct brusc.

Cu toate acestea, Alexandru, fratele cel mare a decis să devină capul familiei și a preluat întreaga responsabilitate. În doar câteva ore, în emisie, Dragoș Bucur și colegii lui, Alex Gavrilescu, Cristina Joia și Andra Marinescu vor face o minune și le vor schimba total soarta.

Cinci copii fără tată și uitați de mamă primesc o casă nouă

În emisiune au fost înscriși de verișoara lor, Mădălina, care va sublinia că cei cinci ”locuiesc în căsuța veche, care stă să cadă. E neîncălzit. Ca să facem o băiță, cade altceva. Nici nu poți face ceva cu ea. Plouă și ninge în ea”. Se pare că lacrimile și provocările vor fi la ordinea zilei, însă, în exclusivitate, am aflat de la Alexandru, fratele cel mare, de la Mădălina, sora mijlocie și de la verișoara lor, ce a însemnat vizita echipei.

  1. Ce ai simțit în momentul în care ai auzit de afară cum era strigat numele familiei tale?

Alexandru – Am simțit emoții și nu îmi venea să cred că au venit la noi.

Sora mijlocie – În momentul în care am auzit de afară cum era numele familiei strigat, am simțit o emoție imensă și mi-am imaginat cum viața noastră o să fie schimbată radical cu ajutorul unor oameni minunați pe care am avut ocazia să-i cunosc.

Mădălina, verișoara – În momentul când am văzut autocarul, m-a cuprins o emoție imensă. Efectiv îmi tremurau mâinile, am lăcrimat de fericire! Am simțit că… DAAA, SE ÎNTÂMPLĂ MINUNEA și vor avea, în sfârșit, o casă!!!

În drumul spre ei, m-am gândit și la tatăl lor, cât de fericit ar fi fost, dacă mai era printre noi!

Dragoș Bucur și Visuri la cheie le aduce copilăria înapoi

  1. Ce înseamnă pentru voi faptul că ați avut parte de vizita echipei Visuri la cheie?

Alexandru – Pentru noi a însemnat o bucurie și, în același timp, un ajutor din partea echipei Visuri la cheie.

Sora mijlocie – Faptul că am avut parte de vizita echipei Visuri la cheie m-a făcut să mă simt ca și cum eu și frații mei suntem niște copii speciali și m-a făcut să cred că minunile chiar există.

Mădălina, verișoara – Intervenția Visuri la cheie face ca viața familiei să se schimbe radical! Vor păși mai încrezători în viață, vor avea mai multă încredere în ei! Se vor simți în siguranță. Viața lor va fi mult mai ușoară! Acum nu le rămâne decât să rămână uniți, buni, umili. Să învețe și să își croiască viitorul pe care și-l doresc!

  1. Ce ai simțit când ai intrat în casă și ai văzut renovarea finală?

Alexandru – Parcă eram într-un vis și nu îmi venea să cred că o să locuiesc în așa casă.

Sora mijlocie – Pe tot parcursul construirii casei am avut puterea de a îmi controla curiozitatea, iar la final când am văzut și am intrat în casă, mi s-a părut ceva de vis și de necrezut că uitându-ne înapoi, cu puțin timp în urmă, am ieșit dintr-o casă unde am strâns amintiri, o casă care ne lega într-un fel de tatăl nostru, iar revenind în prezent avem o casă care ne leagă, într-un fel, și de trecut și de prezent, dar și de viitor prin proiecția ei superbă.

Mădălina, verișoara – Atunci când am întrat în casă, în superba casa, m-am bucurat gândindu-mă la fiecare în parte. Mirela nu se va mai chinui, nu va mai îndura  frigul (are în sfârșit o bucătărie, la care doar visa.. Mădălina, o cameră unde să poată învața în liniște, exact cum își dorea.. Cei mici un pat al lor, fără sa fie nevoiți să doarmă cu unul dintre frați). Însă bucuria cea mai mare pentru mine a fost faptul că, în sfârșit, vor sta cu toții în jurul unei mese și vor mânca, vor discuta, vor face planuri!

  1. Dacă povestea familiei tale ar putea fi spusă în doar 3 cuvinte, care ar fi acelea? De ce?

Alexandru – Este și bună și rea și dureroasă: bună pentru că noi suntem niște frați uniți, rea pentru că am trecut prin multe, și dureroasă pentru că l-am pierdut pe tata.

Sora mijlocie – Povestea familiei mele dacă ar fi descrisă prin trei cuvinte ar fi: durere, putere și unire, deoarece când privim înapoi vedem multă durere, iar când privim în oglindă vedem putere, unirea dintre noi, lecțiile învățate și încrederea pe care o avem astăzi.

Mădălina, verișoara – Povestea familiei Damian în 3 cuvinte, după părerea mea ar fi: Suferință, Speranță, Voință!

  1. De ce nu ar trebui niciodată să încetăm să credem în visurile noastre?

Alexandru – Atunci când ai un vis trebuie să lupți pentru el.

Sora mijlocie – Din punctul meu de vedere, niciodată nu ar trebui să încetăm să credem în visurile noastre pentru că viața este atât de complexă și imprevizibilă, încât continuă să surprindă zi de z, iar în momentul când te aștepți cel mai puțin, poți avea ocazia ca un vis de-al tău să devină realitate.

Mădălina, verișoara – Niciodată n-ar trebui să încetam să credem în visurile noastre, să încetăm să credem în Dumnezeu, pentru că acolo este speranța de care trebuie să ne agățăm, căci lucrurile se vor întâmpla! Evident că trebuie să luptăm pentru visurile noastre, nimic nu este ușor! Dar după orice furtună, oricât ar fi de grea, tot răsare un soare frumos, care este simbol al vieții și puterii. Cu asta încurajez familia Damian, copiii mei.. Și, pe cei din jur, de ce nu?!!

Foto: PR PRO TV

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……

4.6/5 - (65 votes)