craciunul-in-delta-dunarii.-cat-costa-un-sejur-de-trei-nopti-pentru-2-adulti

Delta Dunării, comoara naturală din țara noastră, trebuie vizitată cel puțin o dată în viață! Iar de Crăciun, gazdele îi aşteaptă pe turişti să se bucure de toate bunătăţile şi tradiţiile lipoveneşti. Iată cât costă un sejur de trei nopți.

Crăciunul în Delta Dunării oferă o experiență excepțională. Iarna, această zonă unică ascunde tradiții lipovenești, plimbări cu barca și o liniște de neegalat. Masa de Crăciun în Delta Dunării este un pic atipică. Și asta pentru că turiștii nu vor avea parte de friptură de porc, sarmale sau cârnați, ci de bunătăți locale preparate din pește. Meniurile costă între 50 și 150 de lei porţia: Preparatele noastre care sunt cele mai căutate sunt storceagul, peşte prăjit, caras prăjit”, a spus Luța Cucerencu, reprezentantul unui complex din Delta Dunării, pentru Observator.

Un sejur de trei nopți pentru doi adulți costă 2.550 lei, iar pentru Revelion se adaugă 1.000 lei. Prețul crește cu câteva sute de lei pentru fiecare copil.  Pachetele includ şi mesele de sărbătoare, dar şi alte surprize din partea gazdelor. Unele pensiuni au și saună, care este inclusă în ofertă. De asemenea, de Crăciun, vor veni și colindătorii. Cei care vor să vină de sărbători în Delta Dunării pot face excursii cu bărcile, sunt acoperite şi încălzite, iar dacă vremea permite, pot fi organizate şi plimbări cu caiacul.

Preţurile pentru o excursie cu barca pornesc de la 80 de lei pentru două ore şi ajung la 170 de lei pentru cei care vor să se plimbe 6 ore. Nu este necesar să folosiți transportul pe apă pentru a ajunge la Jurilovca. Această localitate este situată la doar o oră distanță de Tulcea și la patru ore de București, accesibilă doar cu mașina.

Două pârtii deschise şi un telescaun nou la Rânca

Zăpadă avem doar în zona montană, motiv pentru care tot mai mulţi turişti au închiriat aici cabane. În zona Rânca, peste 5.000 mii de oameni vor petrece Crăciunul într-un decor de iarnă autentică şi cu tot felul de bunătăţi tradiţionale pe masă.

Preţurile sunt între 750 şi 1.200 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare, cu mic dejun şi masă festivă. Sunt două pârtii deschise şi un telescaun nou care aşteaptă iubitorii sporturilor de iarnă la distracţie. De altfel, o sanie poate fi închiriată cu 40 de lei pe zi sau cine are şi-o poate aduce de acasă.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.3/5 - (27 votes)