exclusiv-|-monica-tatoiu,-planuri-mari-pentru-2024!-ce-schimbare-drastica-va-face-femeia-de-afaceri-si-ce-superstitii-are-pentru-revelion

Monica Tatoiu este o femeie hotărâtă și știe mereu ce vrea și ce trebuie să facă ca să îi fie bine! Dacă sărbătoarea Crăciunului o va prinde acasă, același lucru nu se poate spune despre Revelion. La trecerea dintre ani, femeia de afaceri va păși din America de Sud. Noul an îi va aduce schimbări în bine, începând din luna februarie atunci Monica Tatoiu va suferi o operație la genunchi și o alungire de picior. Ce pune pe masa de Crăciun, ce o așteaptă în 2024 și ce jurnal al promisiunilor a început să țină din data de 13 decembrie, Monica Tatoiu ne-a mărturisit totul pentru Ciao.ro.

Unde vă prind sărbătorile de iarnă, Crăciunul și Revelionul?

Întotdeauna marile sărbători ale creștinătății, Nașterea Domnului și Învierea sa, m-au prins acasă. La părinți până m-am căsătorit, apoi la casa mea. Sunt sărbători de familie.

Revelionul este altceva. Intrarea în noul an trebuie să includă un contact cu un loc unde nu ai mai fost. O stradă în țară, orașul sau satul tău, nu neapărat în altă țară. Anul ăsta mă prinde lângă următoarea zonă de conflict, America de Sud. Venezuela – Guyana. Bonaire. Nicio plecare fără învățare.

Monica Tatoiu, planuri mari pentru 2024!

Parcă anul acesta ați făcut pentru prima dată cozonaci sau anul trecut de Crăciun! O să mai repetați experiența? V-ați specializat?

De Paște am făcut primul cozonac. Nu am excelat. Așa că anul ăsta mă rezum la cremșnit și doboș și islere. Plus piure de castane cu frișcă. Asta făcea mama. Cozonacii în Banat nu erau populari în tinerețea mea.

Ce nu vă lipsește niciodată de pe masa de Crăciun, oriunde vă aflați? Din punctul de vedere al bucatelor tradiționale?

Masa de Crăciun se pune în ajun. Trebuie să fie aranjată 3 zile. La fel și la Paște. Mâncarea nu este importantă în sine. Stomacul tău nu are altă dimensiune de sărbători. Masa este un loc în care oamenii să se bucure de amintiri, să spună povești frumoase, să facă planuri, să își exprime afecțiunea și recunoștința. Excesele de orice fel distrug contextul. De Crăciun, neapărat răcituri, salată de boeuf, sarmale cu mămăligă, prăjiturile mamei. Pe 24 decembrie, produse ușoare, pe 26, un grătar cu cartofi la ceaun în untură de porc și salată de castraveți cu zahăr și smântână.

Monica Tatoiu, planuri mari pentru 2024!

Aveți un obicei, o tradiție, să puneți mere pe masă de Revelion! Ce vestesc ele?

Merele și nucile le rostogoleam prin colțurile casei de ajun. Apoi pe 31 decembrie le adunăm într-un paner de pe vremea străbunicilor. Le așezăm în mijlocul mesei. Aduc echilibru, unul roșu și unul verde. Noi, fiind plecați, o fac oamenii dragi pentru noi, cei care locuiesc în casă cât suntem plecați. Problema este că ultimul membru pisicesc, Mei Mei, care doarme pe masă, crede că merele sunt jucăriile ei.

Ce vă doriți pentru dumneavoastră în noul an și cu ce gânduri intrați în 2024?

Anul viitor pe 12 februarie, când luna este în creștere, îmi pun un genunchi nou și lungirea piciorului stâng. Îmi doresc să iasă bine și să nu mă mai clatin și să merg ca o rață șchioapă cât mi-a mai rămas din viață. Despre listele din 2024 vorbim după europarlamentare.

Aveți gânduri și planuri mari pentru politică în 2024. Ce vă doriți să schimbați ca să fie bine în România, măcar în anul care vine?

Am început să țin un jurnal al promisiunilor mincinoase ale experților în….nimic. Pentru că atunci când va veni dezastrul în 2025 să nu ne mai uităm ca la tenis cum își aruncă vina. Cine se face vinovat de problemele noastre trebuie să fie dezbrăcat la piele. Ei se bazează că noi uităm repede, eu refuz să îi mai las. 2024 va fi o sarabandă de minciuni și promisiuni. Demnă de Caragiale, voi fi un „arhivar” al evenimentelor. Am început jurnalul pe 13 Decembrie.

Pe cine mizați la alegerile din 2024?

Discuțiile serioase despre următorii decidenți în UE și la noi urmează de la 1 iulie 2024. Până atunci doar bârfe și cancan.

Sunteți la un nivel la care vă permiteți orice din punct de vedere financiar și aveți și o pensie frumoasă! Există totuși ceva ce ați fi vrut să aveți la un moment dat și nu s-a putut?

Îmi doresc să merg în Aleutine de multă vreme dar Victor zice că e prea mult de zburat și prea scump. Așa că probabil în altă viață.

Monica Tatoiu, planuri mari pentru 2024!

Ce părere aveți despre ceea ce trăiește acum Irinel Columbeanu? Este un exemplu real de decădere al unui imperiu!

În viață funcționează principiul acțiunii și reacțiunii. Totul are un cost. Responsabilitatea și iresponsabilitatea au consecințe, bune prima, rele a doua.

A luat o foarte mare amploare problema drogurilor în rândul adolescenților! Cum credeți că ar putea să fie cumva remediată această situație? Ce rol important ar trebui să aibă părinții aici?

Drogurile în rândurile tinerilor sunt o problemă socială, nu se rezolvă cu închisoare și metode comuniste.Trebuie să avem o bază de date serioasă, coerent și decidenți până în 40 de ani care să gândească soluții. Acum nu sunt decât țignale electorale.

Ați avut vreodată vreun moment de cumpănă cu fiul dumneavoastră? Dacă da, cum l-ați depășit?

Copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari. Cu iubire și înțelepciune toate trec dacă nu uiți că și tu ai fost copil.

Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității „Spiru Haret” și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest……

4.6/5 - (118 votes)