Una dintre cele mai neplăcute probleme cu care se confruntă șoferii în timpul iernii este parbrizul înghețat. Din fericire, însă, există mici trucuri utile și simple care îți vor ușura procedeul în fiecare dimineață.

Temperaturile scad din ce în ce mai mult pe zi ce trece, iar acest lucru le dă mari bătăi de cap șoferilor. Pe lângă temperaturile reduse din interiorul mașinii care a stat toată noaptea în ger, iarna vine la pachet cu încă o problemă: înghețarea geamurilor.

Gheața de pe parbriz și de pe geamuri vă va distorsiona vederea, crescând semnificativ riscul unui accident. În condiții meteorologice nefavorabile, șoferii trebuie să dezaburească și să curețe toate oglinzile și luminile, potritiv Codului Rutier.

Dezghețarea geamurilor este un proces complicat și care consumă foarte mult timp dacă este făcut prin intermediul tehnicilor clasice, așa cum este folosirea unei raclete speciale. Există, însă, alte soluții mai rapide și eficiente. Iată câteva dintre ele:

Folosește aerul condiționat

Sistemul de aer condiționat al mașinii este unul dintre cele mai bune arme împotriva gheții care se depune pe parbriz. Atunci când te întorci acasă cu mașina pornește aerul condiționat și lasă-l să funcționeze câteva minute. Acest lucru va usca complet interiorul mașinii, împiedicând formarea particulelor de gheață pe geamuri.

Folosește un spray special

În ultimii ani au apărut pe piață mai multe spray-uri speciale care îndepărtează imediat gheața de pe geamuri. Acestea au la baza lor mai multe substanțe chimice care, în combinație cu gheața, curăță imediat parbrizul mașinii.

Fă singur o soluție de dezghețare a geamurilor

În cazul în care nu dorești să folosești un spray special de dezghețare care se comercializează în magazine, poți face singur o soluție care are același efect. Ai nevoie de un litru de apă și 300 de ml de alcool sanitar sau suc de lămâie. Amestecă aceste două ingrediente și toarnă lichidul într-un recipient cu pulverizator, apoi folosește-l pentru a dezgheța rapid parbrizul. Tot ce trebuie să faci este să împrăștii soluția pe geamuri și să o lași câteva minute să acționeze.

Nu folosi apă caldă

Unul dintre cele mai comune mituri despre dezghețarea parbrizului este utilizarea unei cantități de apă fierbinte sau caldă. Chiar dacă acest lucru poate ajuta la dezghețarea parbrizului, procesul va produce fisuri în sticlă sau chiar va sparge cu totul geamul autovehiculului.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.5/5 - (117 votes)