Cum-funcționează-inspecția-termografică

Termografia măsoară temperatura suprafeţelor prin utilizarea unor camere video cu infraroșu. Aceste dispozitive văd lumina, care se află în spectrul energiei termice. Imaginile care apar în camera termografică reflectă variaţiile de temperatură din clădire, care variază de la alb, pentru secţiunile fierbinţi, până la negru pentru locurile reci. Imaginile rezultate ajută tehnica să stabilească dacă clădirea respectivă are nevoie de izolație. Acestea servesc, de asemenea, ca instrumente pentru controlul calității în scopul de a vă asigura că izolaţia este montată în mod corespunzător.

Diagnosticarea termografică poate fi un control intern sau extern. Specialiştii decid ce metodă ar da cele mai bune rezultate în anumite condiții atmosferice. Controalele interne sunt mai predominante, deoarece aerul cald care iese din clădire, nu se deplasează întotdeauna în linie dreaptă prin pereţi. Pierderea căldurii detectate într-o anumită zonă a unui perete exterior poate proveni din altă parte din pereţii interiori. De asemenea, este dificil să se înregistreze diferenţele de temperatură din afara clădirii atunci când afară este vânt. Din cauza acestor dificultăţi, inspecţiile interioare sunt, de obicei, mai precise, pentru că mişcarea redusă a aerului le favorizează.

Termografia utilizează camere video speciale cu infraroşu şi face fotografii, numite termograme, care arată variaţiile de căldură din clădire. Această tehnologie are mai multe aplicaţii. Termogramele instalațiilor electrice detectează conexiunile și componentele electrice, care sunt excesiv de fierbinţi. Termogramele sistemelor mecanice pot să detecteze căldura cauzată de frecarea excesivă. Inspectorii care se ocupă cu supravegherea energetică folosesc termografia ca instrument pentru detectarea pierderilor de căldură și a scurgerilor de aer din clădire.

Desfundare tevi

Scanarea infraroşu permite o examinare a eficienței izolației clădirii. Termogramele rezultate ajută la stabilirea dacă o clădire are nevoie de izolație şi unde exact ar trebui montată aceasta. Deoarece izolația impermeabilă conduce căldura mai rapid decât altă izolație, diagnosticarea termografică poate detecta şi scurgeri în acoperiş.

Încă un lucru pe care trebuie să îl ştiţi despre termografie ca mijloc de evaluare a energiei, este că trebuie să facem un control înainte de a cumpăra un imobil, deoarece chiar şi locuințele noi pot avea un defect în izolaţia termică. Puteţi solicita adăugarea unei clauze în contract, inclusiv controlul termografic al imobilului. Diagnosticarea termografică efectuată de un tehnician certificat este, de obicei, destul de exactă şi de încredere.

Inspecția termografică poate fi folosită pentru identificarea problemelor la instalațiile cu țevi sanitare și canalizare sparte şi care au scurgeri. Deoarece, de cele mai multe ori, acestea sunt ascunse sub tencuială şi gresie în baie, descoperirea scurgerii este practic imposibilă fără un control profesional cu o cameră termografică.

4.5/5 - (203 votes)