cum-poti-sa-cureti-tacamurile-din-argint-cu-doar-cateva-ingrediente.-solutia-rapida-si-eficienta!

Cauţi o soluție naturală pentru a menține tacâmurile de argint fără pete? Atunci, următorul articol este pentru tine. În continuare, îţi arătăm o reţetă simplă şi rapidă pe care o poţi face chiar la tine acasă cu doar câteva ingrediente. Află despre ce este vorba. 

Bicarbonatul de sodiu este ingredientul care poate face minuni cu argintul. De asemenea, mai ai nevoie de câteva produse pentru ca procesul de curăţare să fie unul sigur şi eficient.

De ce ingrediente ai nevoie

  • Tava de copt din aluminiu sau sticlă
  • Folie de aluminiu (dacă folosești o tavă de sticlă)
  • 1 cană apă clocotită
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură sare de mare
  • 1/2 cană oțet alb
  • Clește (pentru a îndepărta argintăria din apa clocotită)
  • Cârpă pentru lustruire

Ce trebuie să faci pas cu pas

1. Fiebe apa. În cazul în care utilizezi o tavă de copt din aluminiu, asigură-te că o acoperi cu un strat de folie de aluminiu.

2. După ce apa a fiert, o poţi pune în tavă peste ingrediente. Apoi adaugă oţetul. Vei provoca o reacţie asupra ingredientelor, deci toarnă cu grijă. Poţi curăţa argintul şi fără oţet, însă alimentul va accelera procesul.

3. Adaugă ulterior rând pe rând tacâmurile din argint. Asigură-te că sunt acoperite în totalitate cu soluţie. Lasă totul în tavă aproximativ 30 de secunde, însă în cazul în care sunt foarte murdare poţi repeta procesul.

4. Foloseşte un cleşte pentru a scoate argintul din soluţie, apoi lustruieşte cu o cârpă.

Alte medote prin care poţi curăţa argintul

Dacă preferi o metodă mai naturală de curățare a argintului, probabil că ai ceea ce îți trebuie chiar în bucătărie: o lămâie și bicarbonat de sodiu. Fă o pastă din bicarbonat de sodiu și lămâie (dacă argintul este delicat, foloseşte în loc de lămâie, apă), apoi întinde argintul pe o cârpă moale. Adaugă pasta şi lasa-l să stea un minut sau două. Spală apoi cu apa şi usucă-l bine.

Sursă foto: colaj CIAO

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……

4.6/5 - (65 votes)