cum-sa-adormi-mai-repede.-7-trucuri-care-te-scapa-de-insomnie

7 trucuri care te scapă de insomnie. Insomnia este cea mai frecventă tulburare de somn la adulți și este cauzată de o serie de factori de ordin psihologic, de unele afecțiuni medicale, medicamente, inclusiv alte tulburări de somn – precum sindromul de apnee în somn obstructiv (SASO). Pentru persoanele care suferă de insomnie există și o veste bună! Această tulburare se poate vindeca.

Problemele cu somnul se pot manifesta la orice persoană de-a lungul vieții. Atunci când se ivesc situații stresante (examene, schimbarea locuinței, o despărțire), programul de lucru este solicitant….Toate acestea pot interfera cu abilitatea de a beneficia de un somn odihnitor.

7 trucuri care te scapă de insomnie

Când astfel de episoade au loc cu regularitate și influențează în mod negativ activitățile de zi cu zi, impactând starea de spirit, capacitatea de concentrare și starea de sănătate în general, atunci poate fi vorba despre o tulburare de somn. Iar somnul este esențial pentru sănătatea și starea de bine a tuturor oamenilor, indiferent de vârstă, sex, naționalitate.

Iată 7 trucuri susținute de oamenii de știință pe care le puteți folosi pentru a preveni privarea de somn:

Asigură-te că ai un pat confortabil

În primul rând, este foarte important să investești într-o saltea calitativă. Nu este cazul să faceți compromisuri atunci când vine vorba despre calitatea somnului tău. Schimbă așternutul o dată pe săptămână și asigură-te că perna este confortabilă și se pliază pe nevoile tale.

Bea ceaiuri din plante

Înainte de somn, este recomandat să bei un ceai din plante, cu un strop de ghimbir sau scorţişoară. Ceaiurile au capacitatea de a te liniști și relaxa.

Televizorul și telefonul trebuie închise

Telefonul, televizorul și alte obiecte care își pot distrage atenția trebuie neapărat să fie închise. Poți viziona un film sau poți da scroll pe telefon, dar odată ce te-ai pus la somn, este recomandat ca orice dispozitiv să fie scos din funcțiune.

Citește o carte

Înainte de somn, dacă nu ai chef să te uiți la un film, recomandat este să citești o carte. Este știut faptul că cititul ajută la un somn odihnitor.

Stabilește ora la care te pui să dormi

Este foarte important să îți stabilețti o oră la care să te pui să dormi. Orele diferite duc la un somn haotic și nu vei face niciun progres. Trebuie să alegi o oră fixă și să o respecți. Un alt aspect care trebuie luat în seamă este că trebuie să dormi opt ore pe noapte pentru un somn odihnitor.

Consumă alimente pe bază de magneziu

Potrivit specialiștilor, magneziul ajută foarte mult somnul. Poţi alege dintr-o grămadă de alimente, cum ar fi legumele verzi, ciocolata neagră, alunele şi alte tipuri de nuci, banane și cereale integrale.

Să nu mănânci în pat

În cazul în care ai obiceiul să mănânci în pat sau să lucrezi din pat, renunţă la a mai face asta. Foloseşte patul strict pentru dormit.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.6/5 - (101 votes)