cum-sa-curati-usor-arsura-de-pe-fierul-de-calcat.-ingredientul-care-face-diferenta

Cum sa curăți ușor arsura de pe fierul de călcat. Ingredientul care face diferența și care te va ajuta să ai un fier de călcat ca nou.

O problemă frecventă este reprezentată de arsura de pe talpă, cauzată de depunerile de reziduuri, cum ar fi amidonul și alte substanțe, de pe haine. Folosește această metodă simplă si eficientă pentru a curați fieul de călcat de arsură.

Ai nevoie de 2 lingurițe bicarbonat de sodiu și de 1,5 lingurița apă. Amestecă bine până se obține o pastă omogenă nu foarte groasă nici foarte lichidă. Cu ajutorul unei cârpe de sau a unui prosb de bucătărie freacă bine ferul de călcat până înlături toată arsura.

Cum sa curăți ușor arsura de pe fierul de călcat. Alte metode pentru a scăpa de arsura de pe talpă

Sare și hârtie de copt: Presați fierul de călcat la o temperatură medie peste o bucată de hârtie de copt sau hârtie albă și turnați puțină sare peste ea. Apoi, mutați fierul într-o direcție circulară, astfel încât sarea și hârtia să acționeze ca un agent de curățare abraziv pentru a îndepărta arsura.

Acetonă sau diluant pentru unghii: Închideți fierul și asigurați-vă că este complet răcit. Înmuiați o cârpă moale în acetonă sau diluant pentru unghii și frecați ușor talpa fierului de călcat până când arsura începe să se dizolve. Evitați să lăsați lichidul să intre în contact cu alte părți ale fierului sau să intre în orificiile de abur.

Bicarbonatul de sodiu acționează ca un agent de curățare

Bicarbonatul de sodiu acționează ca un agent de curățare și degresare datorită proprietăților sale chimice. Când este amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu formează o pastă ușor abrazivă care poate dizolva calcarul și alte depuneri de pe suprafața fierului de călcat. Acest proces are loc prin două mecanisme principale:

Pasta de bicarbonat de sodiu este ușor abrazivă, ceea ce înseamnă că poate ajuta la eliminarea fizică a depunerilor de calcar de pe suprafața fierului de călcat. Acest aspect mecanic este de asemenea important pentru înlăturarea calcarului, mai ales în zonele mai încăpățânate.

Cu ce se curăță hota de grăsime

Cu ce se curăță hota de grăsime. Gospodinele ştiu cel mai bine ce înseamnă să cureţi grăsimea care se depozitează pe hotă după sesiunile de gătit. Dacă nu este curăţată la timp aceasta nu mai funcţionează la capacitate maximă, ba chiar se poate defecta. În rândurile de mai jos îţi dezvăluim câteva trucuri care te pot ajuta să o igienizezi corect și constant. 

Hota are un rol foarte important în orice bucătărie. Electrocasnicul elimină mirosurile de mâncare gătită în bucătărie și, totodată, împiedică formare aburilor. Din aceste motive, hota ajunge să fie uneori mult prea folosită, drept urmare, acumulează şi multă murdărie. Citește tot articolul aici.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……

4.5/5 - (91 votes)