de-ce-e-bine-sa-pui-sare-in-fata-usii-de-la-intrare.-secretul-pe-care-nu-il-cunosc-multe-gospodine

Sarea este un ingredient folosit de toate gospodinele în majoritatea preparatelor culinare. Puţini sunt cei care ştiu însă faptul că alimentul poate fi de un real ajutor şi atunci când vine vorba de curăţenie.

Există oameni care cred în diferite superstiții și folosesc sarea pentru a îndepărta energiile negative, dar și pentru a purifica aerul din casă. Un obicei vechi spune că cine pune sare la colțurile casei va avea parte de noroc, pace și prosperitate. O altă variantă a acestui ritual, despre care se spune că va da rezultate, este să stai în mijlocul camerei, să iei o mână de sare, pe care o arunci în toate colțurile, în timp ce te miști în direcția acelor de ceasornic.

De asemenea, în tradiţai budistă, sarea se foloseşte pentru a alunga spiritele rele. Adepții acestei religii sunt cunoscuți pentru faptul că obișnuiesc să arunce sare peste umăr, după ce a avut loc o înmormântare.

De ce să pui sare în fața ușii de la intrare

Dacă locuința ta este „vizitată” prea des de insecte, folosește acest truc. Amestecă puțină sare cu ulei esențial de cuișoare. Sarea respinge gândacii și furnicile, iar condimentul va acționa ca insecticid natural pentru a respinge țânțarii, muștele sau alte tipuri de insecte de acest fel.

În altă ordine de idei, sarea ne ajută și pentru a curăța anumite suprafețe. Chiuveta de la baie poate fi una dintre cele mai mari probleme ale gospodinelor, mai ales când aceasta se înfundă destul de repede. Există însă o soluţie care te va ajuta să scapi de reziduri cât ai bate din palme. Tot ce trebuie să faci este să torni câteva linguri de sare pe scurgere și să o laşi să o acționeze câteva ore bune. Apoi, dimineaţa, torni apă fierbinte pe canalizare pentru a te asigura că toată mizeria și grăsimea va fi eliminată.

Sursă foto: colaj reteteleluinicolai.ro

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația reteteleluinicolai.ro.RO,……

4.4/5 - (32 votes)