de-ce-nu-e-bine-sa-mananci-fructe-pe-stomacul-gol.-carmen-bruma-vine-cu-explicatii

Fructele reprezintă pentru mulţi cea mai la îndemână gustare. Ceea ce nu mulţi nu ştiu este că acestea nu trebuie consumate pe stomacul gol. Carmen Brumă a explicat de ce şi a venit şi cu câteva recomandări.

Carmen Brumă a explicat recent că nu este bine să consumăm fructe pe stomacul gol. Acest obicei poate avea consecinţe destul de grave pentru sănătate. Mai mult, silueta poate fi și ea afectată.

„Fructele au multe efecte benefice, dar și unele pe care nu ni le-am dori. Ele conțin o cantitate mare de fructoză. În timp, vei putea observa următoarele lucruri: senzația de sațietate și pofta de mâncare vor fi dereglate, pentru că există doi hormoni care dacă se dereglează, în timp poți să ajungi să ai colesterol crescut, să ai trigliceride crescute și să nu-ți controlezi atât de mult aportul alimentar și în timp să apară kilogramele în plus. Acestea ar fi principalele dezavantaje ale fructelor pe stomacul gol”, a dezvăluit Carmen Brumă, în cadrul emisiunii MediCool.

De ce nu e bine să mănânci fructe pe stomacul gol
De ce nu e bine să mănânci fructe pe stomacul gol

Fructele consumate pe stomacul gol nu sunt sățioase

Mai mult, chiar dacă fructele îți oferă senzația de sațietate, Carmen Brumă spune că acest sentiment nu o să dureze foarte mult timp. După jumătate de ore, vei simți din nou nevoia să mănânci. Din acest motiv, nutriţionista recomandă să nu sărim peste micul dejun pentru că prima masă a zilei are un rol foarte important.

„Aș mai putea spune și faptul că nu te satură. Fructoza aceasta pe stomacul gol îți va da ție senzația de sațietate de o jumătate de oră, după care vei simți nevoia să mănânci ceva. E bine să mâncăm cu măsură fructe, în general, cu atât mai mult dimineața, pe stomacul gol. Dacă nu facem din asta un obicei, dacă mâncăm doar ocazional, nu e niciun fel de problemă”, a continuat ea.

Sursă foto: social media

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……

4.4/5 - (109 votes)