de-ce-trebuie-sa-facem-intotdeauna-un-dus-rece-dupa-ce-zburam-cu-avionul.-explicatiile-expertilor-in-calatorii


Zborul poate face adesea oamenii să se simtă destul de rău, dar există modalități de a remedia imediat situația.

Una dintre acestea este dușul rece, care nu numai că îi poate înviora pe pasageri, ci îi poate ajuta și să treacă peste diferențele de fus orar.

Potrivit Travel + Leisure, poate stimula circulația, precum și nivelul de energie pentru persoanele care încearcă să se adapteze la un nou fus orar.

Sursa citată menționează: „Dușul rece poate oferi mai multe beneficii, inclusiv creșterea circulației, care oferă un impuls rapid de energie dacă ajungeți dimineața devreme și trebuie să rămâneți treaz în restul zilei”.

De asemenea siteul specializat în medicină, WebMD, afirmă că dușul rece poate face oamenii să se simtă mai bine mental după o călătorie lungă și dificilă.

„Impulsurile electrice sunt trimise de la terminațiile noastre nervoase către creier atunci când facem dușuri reci, iar această reacție chimică poate avea un efect antidepresiv asupra unor persoane”. 

Nicky Kelvin, editor la site-ul de călătorie The Points Guy, a spus pentru  Yahoo Life: „Fă duș cu o seară înainte, deoarece acest lucru va reduce cu 20 de minute timpul necesar pentru a te pregăti, ceea ce înseamnă că poți sta mai mult în pat”.

Pe de altă parte, experții în călătorii de la  viewfromthewing.com  au spus că cel mai bun mod de a evita diferențele de fus orar este să te adaptezi la ora locală când te îmbarci în avion.

Ei sugerează să mâncăm și să dormim ca și cum ar fi ora destinației din momentul îmbarcării.

Funded by the European Union
Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt ale autorilor și nu reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

image

4.5/5 - (98 votes)