exclusiv-|-dan-bittman,-secrete-bine-ascunse!-de-ce-o-place-pe-delia-+-ce-planuri-are-anul-acesta-de-craciun:-acum-sunt-mosul

Dan Bittman a fost prezent la evenimentul de lansare al albumului “Flex”, al Deliei, ce a avut loc la Mina Museum. Cu această ocazie i-am luat un interviu în exclusivitate. Artistul ne-a dezvăluit de ce o place pe Delia, dar și ce va face de Crăciun anul acesta.

Dan, ce faci?

Am venit să o văd pe Delia pentru că de fiecare dată când se reinventează e foarte mișto și chiar am venit să văd face și ce a produs prezintă, acum, cu noul album. Delia mă interesează.

Dan Bittman, secrete bine ascunse!

O colaborare poate?

Măi, să știi că m-am gândit și era cât pe ce să o facem la un moment dat, când am scos Îngerii. Eu, Îngerii l-am scos datorită lui Răzvan. Răzvan m-a dus la cei de la Kazibo să-mi prezinte. A fost o noapte magică. Am tras atunci Îngerii și se punea problema la un moment dat să cânte și Delia. Dar, până la urmă am rămas doar eu, insă sincer, aș vrea neapărat cu Delia oricând.

E un artist complex.

E mortală, mie mi se pare No 1 în momentul ăsta.

De ce o place pe Delia

Ce face trupa Holograf? Cum de sunteți pe acasă, prin București și nu la concerte, prin țară?

Edi a plecat la schi, bateristul nostru, și avem acum o perioadă puțin mai liberă că am terminat un turneiaș prin țară. Dar după aia începem iar, Craiova, și tot așa o ținem până în apropiere de Crăciun, când sperăm sper să ne liniștim, să facem Crăciunul în familie.

Așadar, Crăciunul în familie, nu pe scenă.

100% acasă, în familie.

Asta e o tradiție, o păstrați?

Da, chiar e o tradiție. Într-o perioadă Tino Furtună făcea Crăciunul la el acasă, dar în pandemie s-a fâsâit tradiția.

Ce planuri are anul acesta de Crăciun

Și de Revelion?

De Revelion avem concert în Sectorul 3, se pare în aer liber cântăm.

Hai să revenim puțin la Crăciun. Gătești?

Da, fac cele mai bune sarmale. Cele mai bune sau așa spun copiii, sau mi se pare mie! Fac un borș de legume extraordinar, fac pui la sticlă, cum se spune pe sticlă, fac cartofi la cuptor. Am făcut multe chestii, da, serios.

Dar și mănânci bănuiesc… Pare că în ultima perioadă ai mai slăbit.

Am încercat o chestie și văd că la mine a funcționat. Mănânc în fiecare zi, după ora 14:00. Între 14.00 și 22.00. Și mi se pare ok, adică nici nu mi-e foame, nici nu trebuie să țin dietă strictă. Mănânc cu pâine, mănânc de toate. La mine a funcționat, am slăbit vreo 7 kilograme fără ca să fac niciun efort.

Te simți și bine?

Foarte bine, da.

„Acum sunt moșul”

De cadourile de Crăciun cine se ocupă?

Măi, știi cum e acum…. au crescut copii, au crescut pretențiile. Trebuie să văd ce naiba vor. E mai simplu așa, e mai simplu că nu mai stai tu să le iei pulovere și să nu le poarte și mai bine le dai niște bani și își iau ce vor ei.

Dar tu primești cadouri de Crăciun?

Păi, câteodată, sincer, eu îmi doresc mai mult să fac eu cadouri și surprize și să le fie bine. Eu deja…nah, ce cadouri să mai primesc? Mi le fac singur cadourile în general, mă duc să mi le cumpăr singur, că știu exact de ce am nevoie.

Practic ai scăpat să mai faci pe Moșul?

Da, acuma sunt moșul, nu mai fac pe Moșul (râde – n.r.).

Ce-ți spun oamenii atunci când opresc pe stradă?

Îmi spun “domnul Dan, m-am regăsit în vorbele dumneavoastră în timpul pandemiei și am fost alături de dumneavoastră”.

Sunt mii de oameni, mi-au strâns mâna pe stradă pentru atitudinea pe care am avut o atunci, pentru faptul că am încercat, că m-am luat de toți ăștia care încercau să ne rețină prin casă și să ne sperie și să ne distrugă viețile. Și eu nu sunt de acord cu chestia asta, pentru că din punctul meu de vedere, nu a fost pandemie, dar asta e altă discuție.

Și atunci mă bucur că văd o grămadă de oameni care vin, nu mă cunosc și vin și îmi strâng mâna și-mi spun că sunt alături de mine. Și asta, pentru mine, e o mulțumire.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……

4.5/5 - (118 votes)