exclusiv-|-kamara-vrea-la-survivor-all-stars!-eu-cred-ca-m-as-fi-descurcat-acolo.-sunt-un-supravietuitor-atat-in-viata-reala-cat-si-in-jungla!

Kamara duce dorul junglei din Republica Dominicană mai ales că a început Survivor All Stars, show pe care îl urmărește cu sufletul la gură la PRO TV.

Artistul și-ar fi dorit foarte tare să facă parte din echipa Faimoșilor în acest sezon și îi susține pe Ștefania Stănilă, Jorge, dar și pe Zanni. Ar pleca oricând acolo și are bandana și toiagul pregătite. Într-un interviu exclusiv pentru Ciao.ro, Kamara ne-a mărturisit ce îl leagă de Survivor și cu cine ține, ce strategii ar trebui să își fac Faimoșii dar și cât de îndrăgostit este de iubita sa, frumoasa artistă Gabriela Nastas, și cât de mult își dorește tot ce e mai bine pentru fiul sau, Leon, pentru care e nevoit să scoată din buzunar lunar câte 6000 de lei doar pentru kinetoterapie.

Kamara vrea la Survivor All Stars!

Kamara, a început Survivor All Stars! Regreți faptul că nu ai plecat în Dominicană alături de foști colegi de-ai tăi?

Am urmărit  Survivor încă de la primul sezon  și cumva cunosc toate personajele, toate alianțele, efectiv toate mișcările și, da,  mi-aș fi dorit enorm de mult să fiu acolo pentru că felul în care am ieșit în mod precipitat în sezonul trecut, tocmai cu cel care a câștigat, m-a făcut să cred că  aș fi putut face mai mult și să  fiu mai departe în  competiție, că până la urmă Dan Ursa i-a eliminat pe toți și mi-aș fi dorit să ajung  în ultimul act. Faptul că  acest sezon e cu eliminări directe, care pe care la  duel, asta e specialitatea mea.

Îmi  place tare mult să mă lupt la dueluri. Cine câștigă rămâne,  cine nu, pleacă acasă,  fără voturile publicului și simt că această dinamică a jocului mi-ar fi convenit mult mai mult. Consider că aș fi avut șansa mea chiar dacă adversarii sunt toți unul și unul dar sunt convins că aș fi avut șansă mea fără doar și poate pentru că atunci când te lupți  1-1 sunt alte emoții iar eu am experiența de la Ferma Vedetelor și din alte concursuri unde la 1-1 cam am bătut  pe toată lumea și am ieșit la un duel de  Fermier șef. Așa că eu am mare încredere în posibilitatea de a face o față foarte frumoasă, chiar mai frumoasă decât anul trecut pentru că deja acum am experiența anului ce a trecut ceea și știu cum să abordez mai bine jocul.

Pe cine mizezi dintre Faimoși? Cine crezi că ar putea să aducă trofeul acasă? Zanni, din nou, Jorge, TJ Miles? Ce părere ai?

De la Faimoși eu îi susțin pe Ștefania Stănilă și pe Jorge, îi susțin pe cei doi Faimoși care au fost cu mine în sezon pentru că am trăit acolo aventura cu ei și  apoi pe Zanni care a venit, bineînțeles, și care a  fost alături de mine. Nu uit gestul lui când mi-a lăsat  porția lui de mâncare. Și el are susținerea mea! Mai sunt oameni pe care îi simpatizez acolo, Moro, și cred că face o față frumoasă. Susțin echipa Faimoșilor, Faimoșii forever (n.r.: pentru totdeauna). Cu siguranță nu cred că va câștiga unul care a câștigat deja și tind să cred că s-ar putea să câștige o fată! S-ar putea! Există probabilitatea asta deși este foarte greu ca în sistemul actual să câștige o fată pentru că „All Stars”, fără voturi,  fetele au mai puține șanse decât băieții. Adică până să bată o fată un băiat pe traseu e cale lungă. Nu e imposibil dar e cale lungă. Totuși tind să cred că va fi o fată! Nu știu de ce! Așa simt! Și, da! Cineva care nu a mai câștigat. Așa simt eu în toată povestea asta!

Kamara vrea la Survivor All Stars!

Ce strategii ar trebui să  facă Faimoșii pentru a avea avânt înaintea Războinicilor?

Până acum strategiile Faimoșilor nu au funcționat motiv pentru care au pierdut două jocuri importante, cel de provizii și jocul de imunitate, deci practic primul joc nu îl punem, jocul focului pentru că acela a fost un joc de echipă unde  toți au plecat în aceeași chestie, acum că se joacă pe traseu,  deja Războinicii au două victorii foarte importante,  au luat și imunitatea, au luat și proviziile,  cumva săptămâna asta e încheiată pentru Faimoși, unul va pleca acasă, tind să cred că s-ar putea să se joace un pic strategic aici, să fie trimis un concurent mai slab și un  concurent mai puternic și o să iasă cu siguranță cel mai slab.

Așa dacă trimiți doi sensibili egal riști să-l pierzi pe cel puțin mai bun și există și alt risc, de asemenea, poți să trimiți un om bun și să piardă cu un om mai puțin bun dacă cel bun prinde o zi proastă pe traseu așa că există  posibilitatea de a fi fel și fel de surprize.  Eu cred că Tonciu va intra la duel, cei de acolo spuneau că poate cu Nemeș, eu tind să cred  că s-ar putea să fie cu unul puternic, nu știu de ce, dar așa simt, chiar și Jador, e posibil! Strategiile la „All Stars” sunt puțin dificile mai ales că  voturile publicului nu mai contează așadar votul ține de ce vrei tu să faci,  tu, ca și personaj, că până la urmă câștigă doar o persoană. Eu, anul trecut am jucat pentru echipă și m-a costat. Mie mi s-a oferit alianță din partea Războinicilor, când am  format  tribul Taino. Atunci mi s-a oferit posibilitatea de a nu fi votat și să merg cu  Războinicii. Robert Muscalu a venit și mi-a spis: „Kamara, dacă vrei să ne ajuți îți promit  că nu o să fii votat. Votează cu noi, voteaz-o  pe Carmen, și vei fi protejat de grupul nostru care e mai mare!”.

Kamara vrea la Survivor All Stars!

Dacă făceam asta am fi fost 8 la 5 și aș fi mers mai departe mult și bine dar nu am jucat pentru mine deși nu mai eram la  momentul ăla Tribul Faimoșilor și Tribul Războinicilor, puteam să o joc așa pentru că eram Tribul Taino, dar nu am făcut-o în numele momentelor trăite împreună și cu toate astea unii m-au taxat fără să știe dedesubturile jocului. Tind să cred că e  bine totuși să joci pentru tine pentru că până la urmă unul pleacă cu premiul. Tu poți să joci pentru echipă și altul care joacă pentru el să câștige.  Cred că cel mai bine ar fi ca fiecare să își joace strategia pentru că asta va face ca dinamica jocului să fie mult mai frumoasă. Fiecare să își joace strategia, să se gândească la interesul propriu prin prisma echipei și asta am spus-o și anul trecut: „Numai împreună putem să reușim separat!”. Consider că mai întâi de toate trebuie să fie mai puține tensiuni în momentul jocului, că se ceartă după aceea, e normal, e dificil să coexisti. Strategia numărul 1 este să se susțină unul pe celălalt.

Îți lipsește jungla dominicană?

Să știi că în perioada asta a anului chiar îmi lipsește jungla dominicană. Am stat acolo totuși trei luni și o săptămână, 93 de zile în cap. Aș fi putut să stau și mai mult dar m-a eliminat la vot tocmai cel care a câștigat Survivor așadar, da, îmi lipsește jungla dominicană, îmi lipsește cerul acela senin, liniștea de acolo,  departe de tehnologie, departe de toată nebunia. Cu  adevărat mi-a fost dor de Leon, iubitul meu băiețel, scumpul meu omuleț și de iubita mea, Gabriela, mi-a fost dor de ei și de prietenii mei, de muzică, de bucuria vieții de aici, însă m-am bucurat și de liniștea mea acolo, Survivor m-a ajutat să mă regăsesc pe mine, să fiu mult mai puternic, acum sunt și mai bun decât eram înainte, din toate punctele de vedere și, da, mi-aș fi dorit să mă întorc acolo. Am numele meu scris pe un copac foarte mare acolo am scris numele tuturor participanților, nu numai al meu, cei care au fost atunci cu mine în sezonul acela, sunt scriși cu mânuța mea și așa vor rămâne pentru totdeauna acolo, în Republica Dominicană.

Ai fi negociat la sânge contractul pentru Survivor All Stars? De ce crezi că nu faci acum parte din echipă?

Nu știu în ce măsură aș fi negociat la sânge. Eu înainte de toate sunt un om al aventurii, mi-ar fi plăcut înainte de toate să fiu acolo. Nu știu să zic în ce măsură și cum aș fi negociat un contract. Nu știu de ce nu fac parte din echipă, asta nu este o întrebare la care aș putea să răspund eu. Din 70 de Faimoși  și 70 de Războinici s-au ales 10 cu 10.  Producătorii știu întotdeauna cine este mai potrivit pentru show. Probabil aici e vorba de un întreg, nu e vorba numai de sport, e vorba și de partea de strategie, inteligența jocului, capacitatea de a trece de ecran. Eu consider că sunt mai mulți factori, e discutabil. Întotdeauna poți spune că ar fi trebuit să meargă unul sau altul dar oare era bine pentru întregul spectacol? O-m vedea!

Eu consider că aș fi putut să fac față, eu mă descurcam acolo  50 de ani de acum încolo cu scoicile pe care le găseam în Marea Caraibilor sau cu crabii pe care îi găseam în junglă sau chiar  cu cocosul pe care nu l-am iubit atât de tare și mâncam un cocos maxim-două nuci de cocos pe zi. Erau zile în care nu mâncam deloc cocos. Eu cred că m-aș fi descurcat acolo. Sunt un supraviețuitor atât în viața reală cât și în junglă. Am știut să concep lucruri acolo, să construiesc fel și fel de chestii, mi-am făcut și un câmp de antrenament, am făcut mături din prima zi în care am ajuns acolo, în stil african. Aș fi făcut foarte-foarte multe lucruri, am făcut mese, băncuțe, am construit foarte multe lucruri acolo. Consider că aș fi rezistat fără doar și poate mult și bine la Survivor All Stars.

Kamara vrea la Survivor All Stars!

Vei urmări emisiunea de la ProTV? Știi deja cu cine o să ții?

Urmăresc seară de seară emisiunea „Survivor All Stars” și totodată mai fac și live-uri pe TikTok unde discut cu alți participanți la emisiunea „Survivor”, cu alți Supraviețuitori și în primele două zile m-am jucat cu Andrei Crișan,  prima zi a fost a mea, a doua zi a fost a lui, facem  meciuri Faimos contra Războinic seară de seară când sunt  show-urile pe ProTV pentru că mi se pare un mod interactiv și  atrage publicul către emisiune. Consider că Survivor mai are foarte multe de spus, e o emisiune care nu va îmbătrâni niciodată. De exemplu, în Franța, se ajunsese la un moment dat la sezonul 22, mă uitam eu la varianta de Survivor de acolo! Hai să vedem ce se va întâmpla și în sezonul acesta, sunt cu ochii pe ei și, mamă, ce m-aș duce după ei cu toiagul meu. Am bandană, am toiag, mă duc singur, fără ciomag, că dată trecută am plecat cu ciomagul după mine! (râde)

Tu cu cine mai ții legătura dintre foștii tăi colegi sau adversari de acolo?

Dintre foștii concurenți am vorbt cu Ștefi, cu Doc, cu Ada Dumitru, am mai vorbit și cu Carmen, bineînțeles cu Vica, Jorge, sunt în termeni buni cu toată lumea, nu am  nicio supărare cu nimeni, nici măcar cu Ionuț Iftimoaie, cu care am avut niște clinciuri pe final, clinciuri care  puteau să nu se întâmple. Știți cum sunt lucrurile acolo, fiecare încerca să își facă jocul, el  pe-al lui, eu pe-al meu, și ne-am intersectat. Jocurile noastre nu coincideau!

Cum merge relația ta cu Gabriela Nastas? Cât de bine vă completați?

Relația mea cu Gabriela e una foarte frumoasă, ne completăm din priviri, ne înțelegem  din priviri, știm cum să funcționăm frumos. Am crescut și ne maturizăm împreună relația. Noi era deja maturi dar maturizăm și relația noastră. Avem mult timp petrecut împreună.  Ne petrecem aproape toată ziua împreună, avem proiecte în comun, pregătim ceva frumos împreună acum dar nu o să vă dăm mai multe detalii, o să vedeți la momentul respectiv și consider că suntem pe drumul cel bun. Dragostea e la ea acasă cum s-ar spune și asta e tot ce contează!

Ești fericit?

Eu, de fel, sunt fericit și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat această posibilitate de a fi fericit! Am știut întotdeauna să fiu fericit și să văd întotdeauna partea bună a paharului. Așa sunt eu, fericit de fel, mulțumesc lui Dumnezeu! Înainte de toate, dacă tu nu ești fericit nu ai cum să îi faci fericiți pe alții. În primă instanță e bine să ai grijă de propria ta persoană pentru că dacă tu ești bine, îi poți ajuta și pe alții să fie bine, dacă tu nu ești bine nu ai cum să dai mai departe ceva bun, așadar sunt foarte mulțumit de viața mea și a celor din jurul meu de până acum. Cu bune, cu rele, asta este viața!

Ce îți dorești în momentul de față pentru tine?

Anul acesta, trupa Alb Negru împlinește 20 de ani pe care vrem să îi sărbătorim foarte frumos, cu concerte mari, pregătim niște surprize pentru anul acesta, lucrăm din plin și vrem să reușim să facem tot ce ne-am propus pentru cei 20 de ani de Alb Negru. Andrei și Kamara suntem de 20 de ani împreună și bineînțeles vom lucra și cu colaboratorii noștri, Ralflo și Rareș Varniote alături de care am intrat în anul al 12-lea de când colaborăm. Pregătim foarte multe surprize și alături de alți artiști. E un an pe care mi-l doresc cât mai bun din punctul de vedere al carierei, bineînțeles al sănătății, și mai mult decât orice îmi doresc să fiu un tată bun pentru puștiul meu, să îi ofer o viață mai bună!

Leon face progrese mari! Ce terapii, operații și tratamente urmează anul acesta pentru el? Cu ce începeți și de câți bani aveți nevoie tu și Oana, mama lui, pentru 2024?

Leon face progrese mari, e din ce în ce mai bine, face terapii în fiecare zi. Va termina în curând vacanța la bunici. El pleacă de sărbători la bunici și rămâne două săptămâni până se reglează lucrurile prin oraș, până ne așezăm și vine și își  reia terapiile. Face terapii în fiecare zi, kinetoterapie,  face fel și fel de metode care îl ajută să progreseze, operațiile sunt în funcție de ce ne spun specialiștii. Osteopatul Frederic Guez care vine din Spania îl evaluează mereu și ne spune când e operația următoare pentru a putea merge mai departe cu tratamentele lui. Întotdeauna va fi nevoie de bani pentru aceste tratamente. Nu vreau să spun decât că săptămânal costurile se ridică la 6000 de lei pentru tratamentul lui de  kinetoterapie, doar atât. Și e bine să obții sponsorizări pentru că e greu să duci asemenea sume. Am zis 6000 de lei pe lună pentru kinetoterapie, are 20 de ședințe a câte 300 de lei. Pe lângă asta,  bineînțeles, operațiile, care mănâncă foarte mulți bani, recuperarea de după, care costă iar foarte mult. Important este să fie sănătos!

Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității „Spiru Haret” și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest……

4.6/5 - (108 votes)