exclusiv-|-mihaela-bilic,-secretul-unei-vieti-echilibrate-si-sanatoase.-care-este-trucul-longevitatii:-gasiti-va-surse-de-bucurie

Mihaela Bilic, medicul nutriționist și prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine”, de la Pro Tv, a explicat pe înțelesul tuturor, in exclusivitate pentru CIAO.RO, cea mai în vogă practică din ultimul timp: dieta de după sărbători.

Bună, Mihaela! În primul rând, la mulți ani! J cum te-a prins noul an?

Tot ce mi-am dorit de la noaptea de Revelion a fost să fiu cu multă lume și să mă distrez, lucru care s-a și întâmplat… am dansat până la 4 dimineața! Petrecerea a continuat, am sărbătorit Crăciunul după calendarul vechi la o cabană în Moldova cu mâncare bună, foc de tabără și muzică live… sper să o țin așa tot anul (râde).

Mihaela Bilic, secretul unei vieți echilibrate și sănătoase

Cum a fost anul 2023 pentru tine?

2023 a fost un an surprinzător, am avut sentimentul că am trecut într-o altă etapă din viața mea. Nu știu să explic exact care sunt evenimentele care au determinat asta, însă mă simt mai liniștită și mai împlinită ca niciodată. Sunt mulțumită cu viața mea și sunt norocoasă să fac ce-mi place, e un sentiment minunat!

Ce așteptări ai de la 2024? Ce visuri dorești să îți fie îndeplinite în cele 366 de zile?

Mi-aș dori ca 2024 să vină cu provocări și surprize, sunt pregătită pentru experiențe noi și întâmplări care să mă scoată din zona de confort. Cred cu tărie că viața este un miracol cu condiția să avem curajul să renunțăm la control și să lăsăm să ni se întâmple lucruri interesante. Vreau un 2024 de poveste, de neuitat!

Ianuarie este luna în care majoritatea persoanelor se apucă de sport, de dietă, de slăbit. Ce putem face după sărbători pentru a ne recăpăta silueta?

Indiferent ce rezoluții și decizii luăm, cel mai important este să ne țină mai mult de 3 zile (râde). De obicei, vrem să schimbăm prea multe și în final nu facem nimic sau abandonăm totul. Eu aș propune pași mici, promisiuni care pot fi respectate și apoi urmate măcar 100 de zile, ca să devină un obicei. Să consumăm mâncare gătită în loc de produse ambalate, să eliminăm ronțăielile dintre mese, să reducem zahărul la cel mult o gustare dulce pe zi, să mâncăm legume la fiecare masă… iată genul de promisiuni care pot fi respectate pe viață!

Care este trucul longevității: „Găsiți-vă surse de bucurie”

Este greu să adopți un stil de viață sănătos, dar este și mai greu să îl menții. Ce sfaturi ai pentru persoanele care își pierd motivația extraordinar de ușor?

Motivația corectă este elementul esențial pentru orice schimbare. Aceasta are, de obicei, la bază o recompensă sau o pedeapsă. Motivația pe negativ poate fi declanșată când ne este frică de boală, abia atunci suntem dispuși să ne schimbăm stilul de viață, dar există și motivație pe pozitiv, atunci când ajungi să te simți bine în pielea ta, să te iubești cu adevărat. Avem un singur corp și o singură viață. Ține de noi cum ne simțim și cum o trăim!

Cum ne pregătim corpul pentru vară?

Uitându-ne în oglindă… încă de acum! Dacă silueta voastră are kilograme în plus înseamnă că mâncați prea mult. Dacă există depozite de grăsime pe abdomen înseamnă că zahărul și făinoasele sunt prezente prea des în meniu. Dacă mușchii nu au fermitate și aspectul corporal este lipsit de tonus înseamnă că nu faceți sport regulat. Până la vară e timp suficient, cu condiția să recunoașteți că aveți o problemă.

Ai 53 de ani, dar arăți de 30. Care este secretul?

Nu cred că este un secret, ci mai degrabă rezultatul unor acțiuni din mai multe direcții. Avem avantajul să trăim în secolul XXI, trebuie să folosim în beneficiul nostru toate informațiile și noutățile pe care medicina le pune la dispoziție, de la suplimente, dermato-cosmetice și terapii hormonale, până la chirurgie estetică. De la un punct încolo natura trebuie ajutată, important este să-ți fie bine în pielea ta, indiferent de metode!

Mihaela Bilic, secretul unei vieți echilibrate și sănătoase

Multe persoane ajung să ducă un stil de viață sănătos de abia după ce sesizează diverse probleme de sănătate. Putem recupera timpul pierdut, anii în care nu am mâncat alimente din surse sigure, am fost sedentari și am avut obiceiuri nesănătoase?

Marele avantaj este că avem un organism miraculos care știe să se vindece și să se refacă, cu condiția să-i dăm ocazia și să-l respectăm. Un stil de viață sănătos înseamnă mai mult decât o farfurie de mâncare. Echilibrul psihic și mediul în care trăim contează mai mult decât alimentația. Pe lângă nutriție, țineți cont și de aspecte precum lipsa de somn, stresul vieții de zi cu zi, atitudinea și energia persoanelor din jurul vostru. Găsiți-vă surse de bucurie, plăcere și entuziasm, acesta este secretul sănătății!

Când te vom revedea pe micul ecran, în cadrul emisiunii pe care o prezinți, Doctor de bine? J

Emisiunea „Doctor de bine” se reîntoarce pe micile ecrane în luna februarie. Vă invit să fiți alături de noi și în noul sezon, ca să fiți la curent cu tot ce este nou în domeniul medical! Vă hrănim cu tot ce este mai bun ca să vă fie bine!

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……

4.6/5 - (136 votes)