ingredientul-banal-care-te-scapa-de-durerile-de-cap.-e-la-indemana-oricui!

Durerile de cap pot fi o pacoste, mai ales atunci când apar fix când ți-e lumea mai dragă. Din fericire, însă, există și un remediu natural care te scapă de problemă.

Cu toții suntem afectați ocazional de dureri de cap. Stresul și oboseala sunt două dintre cauzele cele mai frecvente pentru dureri de cap, dat fiind faptul că stilul de viață modern impune multora un program zilnic tot mai încărcat și agitat. Durerea de cap poate trece rapid sau poate dura câteva zile, iar tratamentul se acordă în funcție de tipul durerii de cap, frecvență și cauză.

Ocazionala cefalee de tensiune răspunde, de obicei, la medicamentele luate fără prescripție medicală. Astfel, puteți trata durerea de cap cu aspirină, ibuprofen, paracetamol și alte medicamente. Însă există și persoane care au intoleranță la anumite ingrediente din medicamente. Astfel, ele pot trata durerea de cap cu un ingredient banal din bucătărie.

Ingredientul banal care te scapă de durerile de cap

Este vorba despre nucșoară, un condiment extrem de aromat care provine tocmai din Indonezia. Deși este mai frecvent utilizată pentru aroma sa decât beneficiile sale pentru sănătate, nucșoara conține o gamă impresionantă de compuși puternici care pot ajuta la prevenirea anumitor afecțiuni și la menținerea sănătății organismului. Uleiul de nucșoară este folosit în mod obișnuit pentru a calma durerea.

Deși au dimensiuni reduse, semințele din care este derivată nucșoara sunt bogate în compuși vegetali care acționează ca antioxidanți. Studiile arată că nucșoara conține o mulțime de antioxidanți, inclusiv pigmenți vegetali.

Potrivit studiilor, nucșoara este bogată în compuși antiinflamatori care ajută la reducerea inflamației din organism și aduc beneficii celor cu afecțiuni inflamatorii. Mai mult, gama largă de antioxidanți găsiți în acest condiment, cum ar fi cianidinele și compușii fenolici, au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii puternice. Nucșoara mai este recunoscută și datorită proprietăților ei anti-balonare și afrodisiace.

Dacă este consumată în doze mari, nucșoara poate provoca reacții adverse. Acest condiment conține miristicina și safrol. Ingerați în cantități mari, acești compuși pot provoca simptome cum ar fi halucinații și pierderea coordonării musculare.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.6/5 - (104 votes)