Inspecția canalizării este o zonă prevăzută în cadrul oricărei rețele de canalizare, dimensionate astfel incat sa asigure accesul facil al personalului implicat în operațiunile de întreținere și control. Există diferite tipuri, forme și materiale, în funcție de poziția pe care o ocupă și de funcția pe care trebuie să o îndeplinească.

Cum se construiește o canalizare pentru a permite inspecția acesteia?

Există diferite modalități de construire a canalizărilor. Dacă aveți nevoie de informații specifice, vă rugăm să contactați un expert în canalizări. Acestea, în general, pot fi realizate din zidărie sau folosind beton armat prefabricat, echipat cu capace pietonale din fontă sau, de asemenea, din beton armat. În funcție de suprafața pe care trebuie să o acopere, au dimensiuni diferite.

În mod clar, dacă acestea servesc pentru a da posibilitatea de a inspecta conductele de canalizare, atunci acestea nu pot fi mai mici decât 70 cm pătrați și trebuie plasate la fiecare 50 de metri și la orice schimbare de direcție a rețelei de canalizare.

Formele unei canalizări care să permită inspecția acesteia în vederea prevenirii necesității de desfundare

Forma canalizării este, de asemenea, diferită, în funcție de utilizare. Cele mai frecvente sunt cele cu o secțiune pătrată sau dreptunghiulară sau în formă de cilindru. Ele sunt deschise dar protejate acolo unde se revarsă de un fund de beton și deasupra de o deschidere și un capac sigilat.

Pereții sunt de obicei conici, deci mai groși la bază și mai subțiri la deschiderea superioară. Pe suprafața lor există găuri utile pentru introducerea conductelor rețelei de canalizare. În unele cazuri, aceste găuri pot fi însoțite de garnituri necesare pentru a asigura etanșeitatea maximă. În plus, zonele inspecție sunt foarte des echipate cu un set de accesorii, cum ar fi pereții etanși, care sunt montați în interior pentru a crea diverse medii sau extensii separate, introduse pentru a regla înălțimea.

4.5/5 - (84 votes)