ioana-dosinescu,-concluzii-dupa-participarea-la-imperiul-leilor:-daca-te-lovesti-de-un-refuz,-te-ajuta-sa-incorporezi-noi-idei

În această seară, de la 21:30, PRO TV a programat ultima ediție din sezonul patru din show-ul destinat antreprenorilor, Imperiul Leilor. Printre concurenții remarcați de această dată s-a aflat și Ioana Dosinescu, concurenta care a spus la începutul prezentării că este ”un vis devenit realitate și sunt pregătită pentru această seară”.

Aplicația ei, Petr.fit, a plecat de la dorința ei de a pierde kilograme și are o serie de obiective clare: democratizarea industriei de antrenori personali și nutriționiști, ceea ce va duce spre o oportunitate de monetizare a timpilor morți și acces la o bază de date mai vastă.

În ciuda faptului că Investitorii i-au apreciat povestea și au considerat că ea ar fi un speaker motivațional foarte bun, aceștia au decis să nu investească momentan în afacere. În exclusivitate, Ioana ne-a povestit despre ce a însemnat această experiență pentru ea și cum a tratat refuzul Leilor.

  1. La ce te gândeai când așteptai să intri în fața Leilor?

M-au încercat foarte multe emoții înainte să intru în fața Leilor. Este pe de o parte presiunea momentului, așteptările și provocările momentului, frământarea interioară și te simți copleșit și de magnitudinea producției.

Gândurile mele erau concentrate pe prezentarea afacerii în cea mai bună lumină posibilă, pe transmiterea pasiunii și a viziunii mele antreprenoriale către membrii juriului. Încercam să-mi controlez emoțiile și să fiu pregătită să răspund prompt oricăror întrebări sau provocări pe care le puteau aduce Leii.

În același timp, eram conștientă că această oportunitate putea să aducă afacerea mea la un alt nivel, motiv pentru care doream să profit din plin de fiecare secundă a experienței.

  1. Cât te-ai pregătit pentru prezentarea de astăzi? Ce emoții te încercau până să începi?

Pregătirea efectivă a prezentării a durat o săptămână, a fost totul un pic în scurt pentru că, înainte de setarea datei de filmare, am fost în vacanță.

Astfel, la întoarcere, am intrat direct în priză. Am avut alături de mine 2 consilieri care s-au implicat maxim în pregătirea mea, care mi-au fost alături și m-au ajutat enorm. M-am pregătit timp de 5 zile intensiv, 10 ore pe zi, pornind de la planul de afaceri, pitch-ul, studii de piață suplimentare, dar și momentul de show din fața Leilor.

Cu toate acestea, emoțiile erau diverse și intense până să încep prezentarea. Simțeam o combinație de entuziasm și nerăbdare, dar și anxietate și teamă de necunoscut. Cu sprijinul celor din jur și cu încrederea în pregătirea mea, am reușit să depășesc emoțiile și să mă concentrez pe a transmite pasiunea și viziunea mea în fața juriului.

  1. Cu ce sfaturi pleci mai departe pentru îmbunătățirea afacerii tale?

Experiența în Imperiul Leilor a fost una cu adevărat de neuitat pentru mine.

Am primit foarte mult feedback valoros pentru afacerea mea, am văzut și perspectiva altor antreprenori legată de viziunea mea, și toate aceste informații mă vor ajuta să ridic afacerea și să reușesc să o dezvolt mai rapid.

Cu siguranță, plec mai departe cu două idei importante în minte: una ar fi că trebuie să continui să ascult feedback-ul și să îmbrățișez noi idei, iar a doua că este foarte important în antreprenoriat să rămâi persistent și încrezător. Chiar dacă te lovești de un refuz la Imperiul Leilor, experiența în sine te ajută să rămâi deschis la sugestiile altora, să incorporezi noi idei în strategia afacerii.

O perspectivă externa poate aduce lumină asupra unor aspecte pe care poate nu le-ai luat în considerare niciodată, iar acest feedback este mai valoros decât o investiție în sine, de multe ori.

  1. Ce ți-ai dori să rețină cei de acasă despre afacerea ta? Dar despre tine, ca antreprenor?

Îmi doresc ca toți cei care ne privesc de acasă să își amintească de afacerea mea ca o soluție reală la o problemă existentă.

Sănătatea fizică și mentală, la nivel mondial, a adulților este într-un declin îngrijorător și totul din lipsă de timp, prea multe responsabilități, fuga după bani, dorința de a îndeplini toate rolurile date de societate. Petr.fit este o soluție în acest sens, o aplicație unde toți cei interesați pot găsi serviciile unui antrenor personal, unui psiholog sau nutriționist la prețuri foarte bune, oricând își doresc să aloce un pic de timp pentru propria sănătate. Suportul antrenorilor avizați, dar și rezultatele comunității de suport pot fi un motivator foarte puternic.

Legat de experiența mea în fața Leilor, îmi doresc ca aceasta să îi inspire și pe cei de acasă să îndrăznească, să vină cu o idee de afacere, să își trezească în ei spiritul antreprenorial, care în România, din păcate, nu este atât de popular cum ar fi de dorit.

Prin prezentarea mea la Imperiul Leilor, sper să demonstrez că prin determinare și pasiune, oricine poate să transforme o idee într-o afacere de succes și să aducă o schimbare pozitivă în piață sau în comunitate.

Vreau să transmit că antreprenoriatul este o oportunitate pentru creștere și dezvoltare personală, iar riscurile asumate pot duce la realizări remarcabile. În esență, doresc ca atât afacerea mea, Petr.fit, cât și povestea mea ca antreprenor, să fie o sursă de inspirație pentru cei din jur, încurajându-i să își urmeze pasiunile și să încerce să aducă inovație și valoare în societate.

  1. Cum ai descrie experiența participării în show?

Experiența participării la show a fost cu siguranță foarte provocatoare, din toate punctele de vedere. Am trecut printr-un carusel de emoții și totuși aș face face totul din nou, mi-a plăcut extrem de mult!!!

Participarea în Imperiul Leilor mi-a oferit ocazia să îmi pun în valoare abilitățile de prezentare, să fac conexiuni cu oameni din industrie și să primesc feedback direct de la experți în domeniul afacerilor. Indiferent de rezultat, experiența în acest show este una memorabilă și încurajatoare.

Te motivează să continui să îți dezvolți afacerea, să explorezi noi oportunități și să nu îți pierzi niciodată încrederea in propria viziune.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……

4.6/5 - (95 votes)