leguma-banala-care-te-scapa-de-burta!-trebuie-sa-o-consumi-in-fiecare-zi

Kilogramele în plus le dau mari bătăi de cap, în special femeilor. Sexul frumos aspiră la o siluetă fără cusur, iar colăceii de pe burtă sunt cu adevărat inestetici. Există însă o veste bună! O legumă banală, consumată zilnic, topește grăsimea abdominală.

Consumată zi de zi, leguma banală pe care orice gospodină o are în bucătărie va deveni aliatul tău în dietă. Este vorba despre ceapa roșie! Tot ce trebuie să faci este să introduci aproximativ 80 – 100 de grame de ceapă roşie în alimentaţia zilnică. Bineînțeles, mesele trebuie să fie sănătoase și să conţină nutrienţi şi vitamine.

Nutriţioniştii susţin că după doar o lună de consum de ceapă roşie crudă, veţi scăpa de cel puţin câteva kilograme fără a face nici cel mai mic efort. Ceapa, în special cea roşie, conţine compuşi activi care ajută digestia. Aceşti compuşi fluidifică sângele, previne formarea trombilor şi reduc nivelul colesterolului tău. Nutriţioniştii mai spun că, ceapa roşie are de două ori mai multe proprietăţi antioxidante spre deosebire de ceapa albă.

Ceapa are proprietăți antioxidante

Ceapa roşie este o adevărată sursă de flavonide şi polifenoli, antioxidanţi care previn degradarea celulară. Aceştia combat formarea tumorilor şi reduc dramatic procesele inflamatorii. Quercetina este antioxidantul care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, are proprietăți antihistaminice și antiinflamatorii și poate fi obținut în mod natural prin consumul regulat de ceapă roșie.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, o porţie bună de ceapă roşie, adăugată zi de zi în meniu, este mult mai eficientă pentru sănătatea organismului decât orice supliment alimentar pe bază de antioxidanţi. Acest lucru se datorează faptului că organismul recunoaşte mult mai uşor nutriţii atunci când provin din surse naturale decât atunci când vorbim despre produşi de sinteză.

Ceaiul din coji de ceapă, benefic pentru tratarea răcelii

Consumată zilnic, ceapa roşie întăreşte celulele, reduce procesele inflamatorii şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar şi la diabetul. Ceaiul obţinut din cojile de ceapă este indicat pentru tratarea afecţiunilor în gât, a răcelilor sau a durerilor în piept.

E bine de ştiut că, ceapa odată cojită trebuie consumată imediat, altfel devine toxică. Ceapa roşie se păstrează în locuri răcoroase, uscate şi bine aerisite. Nu trebuie ţinută în frigider sau în pungi de plastic, pentru că în ambele cazuri se deteriorează mai repede. Odată ce aţi curăţat sau tocat ceapa, consumaţi-o, altfel îşi pierde calităţile, devenind toxică. Nu consumaţi ceapă ce prezintă zone putrezite, pete sau mucegai.

Ceapa roșie previne cancerul

Ceapa roșie este benefică în prevenirea cancerului de colon datorită fructo-oligozaharidelor. Acestea pot stimula bacteriile bune din colon. De asemenea, te poate scăpa și de constipație. Datorită quercetinei din compoziție, ceapa roșie ne ajută să păstrăm un nivel optim al imunității organismului nostru.

SURSA FOTO: Arhivă CIAO

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.5/5 - (101 votes)