mihaela-bilic,-adevarul-despre-carnea-de-porc.-secretul-despre-care-medicii-nu-vorbesc-niciodata

Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuţi nutriţionişti de la noi din ţară, a vorbit despre recent despre carnea de porc şi secretele pe care nimeni nu le-a dezvăluit până acum. Românii consumă foarte des acest aliment, însă nu ştiu ce beneficii are asupra organismului.

Potrivit nutriționistului, mulţi medici se grăbesc să le recomande oamenilor să nu mai consume carne de porc. Acest sfat nu ar trebui luat în considerare decât în momentul în care există motive serioase.

Carnea de porc este mai sănătoasă decât cea de vită

Deși pare surprinzător, Mihaela Bilic le recomandă chiar și copiilor carnea de porc, susținând că este mai puțin saturată decât cea de vită.

 ”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.

De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul, Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: „În cărțile de nutriție, porcul e lăudat”

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Modul în care un copil digeră carnea de porc, nu se compară cu cel în care o va digera pe cea de vită. Important este, însă, să alegi o bucată slabă de porc. Astfel, specialistul recomandă pentru copii, consumul de carne de porc în favoarea celei de vită sau pui.

„Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, mai spune Mihaela Bilic.

Sursă foto: social media

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……

4.5/5 - (117 votes)