ozana-barabancea,-concert-extraordinar-de-1-decembrie:-la-multi-ani,-romania-mea!

De Ziua Națională a României, Ozana Barabancea și Orchestra „Lumini Sonore” îi invită pe toți cei al căror suflet este drapat în trei culori la concertul extraordinar „La Mulți Ani, Romania mea!”, pentru a trăi sentimentul de tradiție, onoare și bucurie de a fi român.

Acest concert este o invitație – la aniversarea Zilei Naționale a României – de a ne urma și păstra rădăcinile României, creștine și cultural-muzicale.

Cu melodii patriotice și muzică clasică, compuse de Ozana Barabancea și Alina Manolache, concertul va fi dirijat chiar de Ozana, alături de orchestra pe care o conduce, și va avea loc la Sala Luceafărul, în data de 1 decembrie 2023, de la orele 19.00.

Invitații Ozanei Barabancea vor fi Elina Dinca Velica, Cristian Faur, Gloria Barabancea și Alin Stoica, iar concertul va fi prezentat de Silviu Biriș.

http 253A 252F 252Fgandul.ro 252Fwp content 252Fuploads 252F2023 252F11 252F1 43

Concertul Ozanei Barabancea din data de 1 Decembrie 2023 are un concept inedit, va aduce în fața spectatorilor melodii noi despre și pentru patrie, cu un sound modern, actual, adăugând patrimoniului versuri despre subiecte naționale pe acorduri armonioase.

Majoritatea melodiilor din repertoriul unei seri extraordinare sunt compuse de Ozana Barabancea și Alina Manolache, Ozana fiind aceeași care va și dirija orchestra “Lumini Sonore” și va încânta publicul cu vocea ei, alături de soprana Elina Dinca Velica, tenorul Alin Stoica, pianista Gloria Barabancea și compozitorul Cristian Faur.

Concertul, o importantă componentă educativă și recreativă

Concertul „La mulți ani, România mea!” este deschis pentru toți cetățenii români, indiferent de vârstă sau apartenență etnică. Acest eveniment ar trebui să le ofere oportunitatea de a sărbători împreună Ziua Națională a României.

  • Concertul este potrivit pentru familii, având o importantă componentă educativă și recreativă.
  • Piese actuale și moderne sunt create special pentru a atrage și implica tinerii în eveniment prin intermediul artiștilor care îi vor ajuta să își extindă orizontul.
  • Pentru comunitatea de români din străinătate, evenimentul va fi promovat pentru a le permite să se reconecteze cu cultura și istoria României.
  • Sala Luceafărul, aflată chiar în centrul orașului, este un motiv în plus care va atrage turiști străini. Acest lucru ajută la promovarea României și la creșterea conștientizării asupra culturii și istoriei țării.

Organizațiile educaționale partenere vor încuraja elevii/ studenții săparticipe, contribuind la educația și conștientizarea acestora în ceea ce privește Ziua Națională a României.

http 253A 252F 252Fgandul.ro 252Fwp content 252Fuploads 252F2023 252F11 252Fb73d8778 c20e 4354 95c8 f90b7ebe68a5
Ozana Barabancea

Ozana Barabancea, singura femeie cântăreață și dirijoare din România

Singura femeie cântăreață și dirijoare din România, cu o experiență de peste 35 de ani de scenă, Ozana Barabancea este actriță de music hall, compozitoare, textieră, fondatoare și dirijoare a orchestrei Lumini Sonore.

Creează, alături de compozitoarea Alina Manolache, proiectul de muzică patriotică actuală, originală, semnând un repertoriu de peste 12 piese.

Artist liric la Opera Națională București și cadru didactic la liceul de artă „Dinu Lipatti” din București, Ozana Barabancea este jurată a celei mai îndrăgite emisiuni de divertisment, „Te cunosc de undeva”, de la Antena 1. Ozana Barabancea convinge prin profesionalism, deschidere artistică și carismă inconfundabilă.

Biletele pot fi achiziționate AICI.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……

4.5/5 - (115 votes)