perioada-ideala-in-care-sa-cumperi-bilete-de-avion-ieftine-pentru-sarbatorile-de-iarna


Deci, care este momentul potrivit pentru a îți cumpăra bilete dacă vrei să pleci din țară în perioada sărbătorilor de iarnă?

Când să cumperi bilete de avion ieftine

Cel mai bun moment pentru a rezerva călătorii pentru sărbătorile Crăciun începe în octombrie și nu va dura mult, conform experților în domeniul călătoriilor.

Prețurile fluctuează pe parcursul celor trei până la cinci luni înainte de sărbători, ceea ce înseamnă că există oferte bune disponibile. Cu toate acestea, pe măsură ce ne apropiem de aceste date de sărbătoare, biletele ieftine devin mai greu de găsit.

Înainte de sărbători, tarifele aeriene se schimbă mult într-un mod imprevizibil.

Unele zile sunt mai scumpe, altele mai ieftine, în timp ce în perioada apropiată de data plecării, biletele cumpărate în ultimul moment cresc automat, iar acesta este un lucru bine știut.

Călătorii mai au câteva săptămâni pentru a profita de ofertele bune pentru a face rezervări.

Luna octombrie și prima parte din noiembrie este perioada în care trebuie să îți cumperi biletele de avion ca să pleci în perioada sărbătorilor.

Este momentul potrivit pentru a rezerva biletele pentru Crăciun. Evită să rezervi în ultimul moment.

Când planifici o călătorie, momentul rezervării poate fi la fel de important ca data în care alegi să călătorești.

Trebuie să îți iei biletul cu cel puțin șase săptămâni înainte de sărbători.

Prețurile cresc cu mult în ultima lună înainte de sărbătoare. Tendința este ca ele să devină semnificativ mai scumpe, spun experții.

Cel mai bun moment pentru a rezerva bilete pentru Crăciun este cu aproximativ 50 de zile în avans.

În mod specific, pentru a economisi bani și a evita aglomerația, nu călători pe 22 decembrie. Este una dintre cele mai aglomerate zile ale anului și sunt cele mai multe căutări pentru bilete în această zi.

Trucuri pentru a prinde ofertele la cele mai bune zboruri

Cum să economisești bani la biletele de avion? Iată câteva trucuri pe care le poți încerca:

Folosește Google Flights pentru a găsi cele mai ieftine destinații de la aeroportul tău. Google Flights are o hartă, iar folosirea acesteia îți va arăta cele mai ieftine locuri în care poți zbura de la aeroportul tău, dacă nu ai neapărat o destinație sigură.

Dacă alegi date flexibile, poți vedea prețurile cele mai mici pentru o călătorie de weekend, o săptămână sau două într-o lună specifică sau în următoarele șase luni.

Flexibilitatea în ceea ce privește datele de călătorie, chiar și cu doar o zi sau două, poate duce uneori la economii semnificative. Și, în general, cu cât poți fi mai flexibil, cu atât te poziționezi mai bine când vine vorba de găsirea celui mai ieftin zbor.

Caută zboruri în zilele de marți, miercuri și sâmbătă, care sunt mai puțin aglomerate – și uneori mai ieftine.

Cei care călătoresc în interes de afaceri aleg adesea să zboare în zilele de luni și vineri, în timp ce oamenii care merg în vacanță aleg adesea zborurile de vineri și duminică pentru călătorii de weekend sau de o săptămână.

Marțea, miercurea și sâmbăta tind să fie zile mai puțin populare, ceea ce înseamnă că prețurile pot fi uneori mai mici.

Aceasta nu este întotdeauna cazul, dar, din nou, se referă la flexibilitate; dacă ai flexibilitate în privința zilelor în care zbori, s-ar putea să poți economisi câțiva bani.

Rezervă o călătorie cu o escală deschisă, cu mai multe destinații sau doar dus

În timp ce aceasta este în mare parte încă valabilă cu companiile aeriene tradiționale cu servicii complete, un număr tot mai mare de companii aeriene low-cost oferă mai multă flexibilitate fără costuri suplimentare.

În plus, există opțiuni pentru zborurile cu escală deschisă sau zboruri cu oprire prelungită care îți permit mai multă libertate în crearea unor itinerarii de zbor fără o creștere semnificativă a costurilor.

Compară întotdeauna prețurile. Indiferent de motorul de căutare a zborurilor sau agenția de călătorie online pe care o folosești, verifică întotdeauna prețul pe alte site-uri.

Folosește regula de 24 de ore pentru a obține un tarif excelent înainte să dispară. Prețurile zborurilor se pot schimba într-o clipă, deci dacă găsești o ofertă excelentă, nu o lăsa să îți scape. Dacă vrei să rezervi rapid, dar nu ești sigur în proporție de 100% că poți face călătoria, lasă regulă de 24 de ore să te ajute.

Multe companii aeriene permit să blochezi un preț pentru o anumită perioadă de timp sau să să faci schimbări sau anulări gratuite în decurs de 24 de ore după achiziționare.

Majoritatea companiilor aleg această opțiune, deși unele le oferă pe ambele.

În plus, dacă rezervi un zbor și prețul scade în primele 24 de ore, poți rezerva zborul mai ieftin și anula biletul mai scump.

Schimbă valuta sau locația, dar nu te deranja să ștergi cookie-urile. Uneori, fără un motiv aparent, poți economisi la un zbor schimbând moneda sau locația.

Cumpără două bilete separate dus-întors și economisește bani. De multe ori, poți face economii semnificative rezervând un zbor aproape de locul în care vrei să ajungi și apoi făcând o rezervare separată pe o companie regională către destinația ta finală.

Acest truc se numește „Trucul Insulelor Grecești” deoarece funcționează în mod deosebit de bine pentru destinațiile care sunt mai îndepărtate sau care nu sunt deservite de multe companii aeriene.

În exemplul Insulelor Grecești, poți economisi sute de lei rezervând un zbor către Atena și apoi rezervând un zbor separat cu o companie locală către insula pe care o alegi, în loc să încerci să rezervi un bilet dus-întors până pe insulă pe care vrei să ajungi.

Dar acest lucru poate funcționa și cu destinații majore. Dacă vrei să mergi la Paris, verifică zborurile către Amsterdam, Londra și Barcelona, de asemenea.

Dacă economiile sunt semnificative, poți să rezervi un bilet dus-întors către un oraș apropiat și apoi un zbor separat (sau tren) de acolo către destinația ta finală.

image

4.8/5 - (17 votes)