plata-cu-cardul-la-piata:-mastercard-si-patria-bank-monteaza-pos-uri-in-piata-cibin-din-sibiu

Mastercard, in colaborare cu Asociatia Administratorilor de Piete din Romania (AAPR) si Patria Bank, beneficiind de sustinerea Primariei Sibiu, lanseaza astazi plata cu cardul in Piata Cibin.

Intr-o prima faza, consumatorii vor putea plati direct cu cardul la 30 de producatori agricoli care isi vand produsele in piata sibiana.

“Programul-pilot isi propune sa aduca in atentia consumatorilor si producatorilor beneficiile introducerii platii cu cardul si, totodata, sa genereze o miscare ampla la care ulterior sa adere si alte piete, transformand platile electronice in normalitate. Proiectul va continua pana in luna octombrie, numarul de POS-uri instalate urmand sa creasca pe parcursul verii”, se arata in comunicatul de presa emis de catre Mastercard.

Mai mult, producatorii agricoli vor primi un pachet ce include un POS si un card. Ulterior, banii incasati prin POS pot fi folositi direct de pe cardul de debit Mastercard Business, pentru achitarea diverselor cheltuieli pe care le pot avea.

„Prin acest proiect, ne-am propus sa ii atragem la piata tocmai pe cei care nu o frecventeaza de obicei. Este vorba despre romanii care prefera cardul atunci cand fac plati, dar care sunt, in acelasi timp, interesati si de a manca mai sanatos. Teoretic, este un program sezonier care va fi derulat intre martie si octombrie, pe parcursul lunilor de recolta, dar in functie de oferta producatorilor, acesta poate fi extins pe intreaga perioada a anului”, a declarat Teodor Ioan Birt, Presedinte AAPR, Director General „Piete Sibiu”.

Dotarea Pietei Cibin cu POS-uri este rezultatul experimentului desfasurat de Mastercard in anul 2015, cand a fost instalat in premiera un POS intr-o piata din Romania – Piata Hala Traian din Bucuresti. In urma reactiilor pozitive primite din partea consumatorilor, Mastercard a decis sa faca posibila plata cu cardul la mai multi producatori agricoli.

4.6/5 - (101 votes)