primele-declaratii-ale-antreprenorilor-care-au-primit-finantare-de-la-daniel-mischie-si-cristina-batlan,-la-imperiul-leilor

În această seară, de la 21:30, PRO TV a difuzat o nouă ediție a show-ului de antreprenoriat Imperiul Leilor în care tinerii cu idei care pot face diferența în țară își găsesc locul și obțin finanțările mult dorite. Și de această dată, investitorii au pus multe întrebări și au analizat cu mare atenție înainte de a face propuneri celor care au venit în fața lor.

Printre cei care au primit finanțare se află – Liviu Berbece, cel care a lansat Spa Shoes, prima spălătorie de încălțăminte din România, pentru a nu mai strica spălătoria în mașina de spălat și Ilinca Călugăr, cea care duce mai departe firma iezeress, bunătăți vegane făcute cu mult drag.

Liviu a primit o finanțare, de la Daniel Mischie, în valoare de 150.000 de euro pentru 33% și posibilitatea de a beneficia de suportul grupului City Grill, iar Ilinca va beneficia de suportul Cristinei Bâtlan, care i-a promis să o ajute cu 120.000 de euro pentru 19%.

În exclusivitate, cei doi antreprenori ne-au vorbit despre această experiență.

  1. La ce te gândeai când așteptai să intri în fața Leilor?

Liviu Berbece (Spa Shoes) – Înainte să intru, îmi tot repetam în minte punctele din prezentare pe care trebuia să le ating și mă gândeam ca nu cumva să uit din ele că toate erau importante, dar nici să nu vorbesc prea mult.

Ilinca Călugăr (iezeress) – La cum vor decurge lucrurile și cum o să pot răspunde dintr-un loc de calm și de focus. Să nu uit să stau pe „gura leului” ca să fiu mereu în cadru ????!

  1. Cât te-ai pregătit pentru prezentarea de astăzi? Ce emoții te încercau până să începi?

Liviu Berbece (Spa Shoes) – Pentru prezentare nu a fost neapărat o pregatire anume pentru că este ceea ce noi facem, și practic am povestit ce noi deja facem și a fost totul simplu. Simplu, mai puțin emoțiile pe care le aveam, având trac de cameră a fost ceva ce nu pot explica. Mereu vedeam în emisiune, concurenții, câte emoții au și credeam că este ceva regizat, dar nu este nici pe departe, nu pot explica sutele de gânduri și bătăile inimii accentuate pe care le-am trăit.

Ilinca Călugăr (iezeress) – Prezentarea a început odată cu înrolarea in casting ???? Emoții au fost destul de multe, dintre care aș aminti câteva: calm, tensiune, anticipație, curiozitate, nervozitate, nerăbdare. Toate aceste emoții (și multe altele), chiar dacă unele sunt contradictorii au co-existat și s-au mixat între ele pe parcursul întrevederii.

  1. Cu ce sfaturi pleci mai departe pentru îmbunătățirea afacerii tale?

Liviu Berbece (Spa Shoes) – Primul lucru este ceea ce a spus Mircea Căpățînă – că nu mai știa unde suntem și că ar trebui să avem un marketing mult mai agresiv, și deja am început acest lucru. Am mai deschis, între timp, o locație în Floreasca și aceasta o să aiba tot ceea ce ne-a spus Mircea, un marketing foarte agresiv.

Ilinca Călugăr (iezeress) – Să simplific modelul de afacere și să expun produsele într-un mod cât mai ușor de înțeles pentru clienți.

  1. Ce ți-ai dori să rețină cei de acasă despre afacerea ta? Dar despre tine, ca antreprenor?

Liviu Berbece (Spa Shoes) – Mi-aș dori ca toți să rețină că noi putem salva unele perechi de încălțăminte și este mai sustenabil atât pentru mediu, cât și pentru bugetul nostru, să recondiționăm decât să ne luăm alte perechi noi. Iar eu, ca antreprenor, le promit că voi face tot posibilul să găsească în fiecare oraș o locație Spa Shoes care să îi ajute să își salveze perechile de încălțăminte preferate.

Ilinca Călugăr (iezeress) – Dorim să oferim produse cât mai bune, făcându-le cu tare mult drag. Suntem într-o continuă schimbare, adaptare și învățăm cum să devenim cât mai buni.

Ca antreprenor, sunt la început de drum. Încerc să învăț cât de mult pot, să mă îmbunătățesc treptat și să văd cum pot aduce valoare din modul meu unic de a fi și de a vedea lucrurile.

  1. Cum ai descrie experiența participării în show?

Liviu Berbece (Spa Shoes) – Experiența este una inedită, pe lângă toate trăirile pe care le-am avut, faptul că am avut ocazia să discut cu Leii și că le-a plăcut ideea noastra de business este încă o confirmare că trebuie să ne punem și mai mult pe muncă și să oferim servicii cât mai complexe pentru toți clienții noștri.

Ilinca Călugăr (iezeress) – Experiența m-a învățat tare multe, m-a scos din zona de comfort, m-a ajutat să am mai multă încredere în mine și să încep să îmi dau seama cât de multe se pot realiza atunci când îți dorești și lucrezi pentru asta.

Show-ul continuă și marțea viitoare, de la ora 21:30, pe PRO TV.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……

4.5/5 - (103 votes)