produsul-banal-care-te-ajuta-sa-ai-un-somn-odihnitor.-il-poti-prepara-singur-acasa!

Puțini știau asta! Există un produs banal și natural care te poate ajuta să dormi mai bine. Ba chiar îl poți prepara singur acasă și are o multitudine de beneficii pentru organism.

Doctorul Mihail Pautov are propria emisiune ”MediCOOL” care se bucură de un real succes. De-a lungul timpului a realizat conținut video cu sfaturi medicale, atât pentru televiziune cât și pentru rețelele sociale. Iar fanii abia așteaptă să mai afle câte un lucru care să fie benefic pentru sănătatea lor.

Recent, medicul a dezvăluit produsul cate ajută să dormi mai bine. Și anume… chefirul! Medicul Mihail Pautov spune că acesta este un probiotic, drept urmare, hrănește bacteriile din intestine. Dincolo de faptul că te ajută să dormi mai bine, el îmbunătățește și digestia.

Chefirul poate fi achiziționat din comerț, dar poate fi preparat și acasă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente de bază. Mai exact, este vorba despre lapte integral și ciupercă tibetană. La acestea se mai adaugă un borcan de sticlă, dar și o spatulă. Acestea trebuie să fie din plastic sau din lemn. Conform specialistului, ciuperca nu trebuie atinsă în niciun caz cu metal.

Iată beneficiile chefirului:

1. Stabilizarea glicemiei

În cadrul studiilor realizate s-au comparat iaurtul și chefirul din punct de vedere al efectului util pentru glicemia persoanelor diagnosticate cu diabet. Participanții care au băut chefir au avut un nivel mult mai redus al zahărului din sânge față de cei care au consumat iaurt. De asemenea, grupul care a băut chefir a avut o valoare mai redusă a hemoglobinei glicate (HbA1c), care reflectă variațiile glicemiei pe o perioadă de 3 luni.

2. Reducerea colesterolului

În cadrul studiilor realizate în 2017 s-a comparat modificarea nivelului de colesterol pentru femeile care beau lapte degresat sau chefir. Participantele au consumat 4 porții de lapte sau chefir în fiecare zi timp de 8 săptămâni. Cele care au băut chefir au obținut o reducere semnificativă a valorii totale a colesterolului, precum și a colesterolului „rău”, potrivit eva.ro.

3. Valoarea unui supliment nutritiv

Chefirul furnizează multe vitamine și minerale care fortifică oranismul și previn carențele nutriționale. Este o sursă foarte bună de proteine, calciu și potasiu, iar unele variante de la magazin sunt fortificate cu vitamina D.

4. Ameliorarea intoleranței la lactoză

Este posibil ca persoanele care suferă de intoleranță la lactoză să poată consuma chefirul fără să resimtă un disconfort accentuat deoarece probioticele din chefir reduc foarte mult conținutul de lactoză. Potrivit specialiștilor, chefirul poate ameliora digerarea lactozei în timp fiind o soluție potențială pentru a neutraliza această afecțiune.

5. Protecția tractului digestiv

Chefirul menține echlibrul de bacterii utile în stomac, prevenind infecțiile sau diareea. De asemenea, combate efectele negative ale tratamentelor cu antibiotice asupra florei intestinale. Studiile realizate au demonstrat că poate fi utilizat inclusiv pentru completarea tratamentelor pentru ulcer peptic situat la nivelul stomacului sau intestinului subțire.

6. Controlul greutății

Specialiștii au confirmat că această băutură contribuie în mod eficient la reducerea greutății totale, a procentului de grăsimi din organism și la ameliorarea aspectului pielii afectate de celulită prin efectul general de tonifiere.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.5/5 - (107 votes)