pune-folie-de-aluminiu-in-masina-de-spalat-vase:-trucul-care-rezolva-o-mare-problema!

Aparatele casnice ar trebui să ne ușureze viața, dar acestea nu își fac treaba aşa cum ne aşteptăm de fiecare dată. Din acest motiv, oamenii au găsit de-a lungul timpului tot felul de soluţii ingenioase care să le uşureze viaţa. Află în rândurile de mai jos cum te poate ajuta trucul cu folia de aluminiu. 

Ai observat deseori că lingurile și furculițele ies din mașina de spălat vase cu un aspect murdar? Nu trebuie să te îngrijorezi sau să te gândeşti să faci o achiziţie nouă. Problema ta se poate rezolva foarte simplu. Este momentul să încerci trucul cu folia de aluminiu.

Cum te ajută folia de aluminiu

Poţi scăpa de petele murdare de pe tăcâmurile din argint cu folie de aluminiu. Te întrebi cum funcţionează acest truc? Ei bine, tot ce trebuie să faci este să rupi o bucată de folie de aluminiu și să formezi o bilă. Pune-o în mașina de spălat, în compartimentul pentru tacâmuri, și pornește mașina de spălat vase la ciclul obișnuit.

Potrivit experţilor, mingea de folie interacționează cu substanțele chimice din detergentul tablete, iar prin spălare, se va forma o reacție chimică. Astfel, argintul îşi va recăpăta strălucirea, iar la final, tacâmurile vor arăta ca noi.

În plus, există o reacție chimică între folia de aluminiu și detergentul de spălat vase, care poate elimina și decolorarea.

@carolina.mccauley ???? This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips ♬ 1 step forward, 3 steps back – Olivia Rodrigo

Cum să foloseşti eficient maşina de spălat vase

– Nu folosi detergent în exces, altfel vei observa, în special pe pahare, că rămân urme.
– Mare atenţie, atunci când încarci maşina, unde poziţionezi tacâmurile, astfel încât acestea să nu blocheze braţele rotative.
– Ai grijă la tipul de săpun pe care îl foloseşti! Dacă ai folosit, în mod accidental, detergent obişnuit de vase, nu detergent special pentru maşina de spălat vase, te vei confrunta, în mod sigur, cu spuma abundentă.
– Clăteşte regulat filtrul maşinii tale de spălat vase pentru ca aceasta să funcţioneze eficient.
– Pentru o curăţare eficientă a vaselor adaugă şi sare în rezervorul special.

Sursă foto: social media

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……

4.4/5 - (98 votes)