remedii-naturiste-care-te-scapa-de-matreata.-renunta-la-sampoanele-scumpe!

Una dintre problemele cu care se confruntă oamenii este mătreața. Este una dintre cele mai comune afecțiuni ale scalpului și de multe ori șampoanele nu au rezultatul scontat. Există însă numeroase remedii naturiste pentru a scăpa de mătreață.

Mătreața este, de fapt, o descuamare exagerată a pielii capului, care poate fi semnul unei inflamații bacteriene a scalpului. Pe de altă parte, această inflamație accelerează procesul de reînnoire a pielii capului. Mătreața reprezintă, de fapt, celulele moarte acumulate.

Cauzele apariției mătreții

  • folosirea unor produse de îngrijire a părului – fixativ, spumă de păr, ceară, vopsea de păr); folosirea unor șampoane pe bază de surfactanți duri (sulfat de sodiu, amoniu), în condițiile în care pielea capului este sensibilă; utilizarea uscătoarelor de păr;
  • stresul: prezența unor agenți de stres care pot fi intensificați de anotimp (transpirația, căldura, chiar și în sezonul rece (din cauza căciulilor sau pălăriilor) sau de climă (aerul uscat, aerul cald);
  • poluarea: mai ales, cea din mediul urban dar și fumul de țigară sau praful;
  • sistemele de încălzire;
  • alimentația nesănătoasă: poate influența producerea mătreții;
  • apa dură: poate agresa scalpul și favoriza producerea mătreții;
  • deficit de minerale și vitamine: este vorba despre lipsa de zinc, vitamina B3, vitamina B2, vitamina B6;
  • o igienă incorectă a scalpului: părul trebuie spălat în mod regulat.

Există numeroase remedii naturiste pentru a scăpa de mătreață. Iată câteva dintre ele, fără substanțe chimice iritante și ingrediente dure:

Uleiurile esențiale

Uleiul de arbore de ceai este cunoscut pentru proprietățile sale antifungice, antiseptice și antibacteriene. Aplicat pe scalp amestecat cu ulei de cocos sau de măsline, acesta ajută la combaterea scalpului uscat.

Uleiul de argan marocan are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, care ajută la ameliorarea mătreții. Este, de asemenea, un hidratant puternic, iar asta-l face un ingredient popular în produsele de îngrijire a părului și a pielii.

Uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene și antifungice

Uleiul de cocos are o listă de beneficii utile, de la curățarea casei, până la hidratarea scalpului. Uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene și antifungice, ajutând la calmarea simptomelor scalpului uscat. Poate fi folosit ca atare sau asociat cu câteva picături de arbore de ceai sau ulei de argan marocan. Uleiul de măsline este ultra hidratant și anti-inflamator și ajută la ameliorarea inflamației pielii, care provoacă uscarea scalpului.

Amestecați uleiul de măsline cu un ulei esențial sau combinați părți egale de bicarbonat de sodiu și ulei de măsline pentru a face un scrub eficient. La fel ca multe alte remedii, pentru un scalp uscat, bicarbonatul de sodiu conține proprietăți antibacteriene și antifungice. Masați amestecul de ulei de măsline pe scalp, lăsați-l timp de cinci minute și apoi clătiți.

Uleiul esențial de lemongrass

Uleiul esențial de lemongrass, o plantă aromatică, poate fi de ajutor în reducerea mâncărimii cauzate de matreață. Tonicele pentru păr care conțin 10% ulei de lemongrass au redus mătreața cu 80%.

Puteți dilua lemongrass în șampon pentru a evita iritația sau reacțiile alergice.

Piure de banane

Amestecați două banane cu ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline pentru a face o mască de păr simplă, hidratantă, care ajută la hidratarea și eliminarea bacteriilor rele care pot cauza mâncărimi.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.5/5 - (126 votes)