scandalul-dintre-niculina-stoican-si-constantin-enceanu-continua.-artista-a-facut-noi-declaratii-despre-procesul-deschis-de-artist:-in-momentul-in-care-treci-din-partea-asta-in-partea-cealalta

Niculina Stoican și Constantin Enceanu se află în mijlocul unor discuţii aprinse. Scandalul dintre cei doi a izbucnit în urmă cu câteva luni, când artistul și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că nu este promovat în funcție în cadrul „Ansamblului Folcloric Maria Tănase” din Craiova. În final, celebrul cântăreţ a dat instituţia în judecată. Colega sa de breaslă care este manager acolo a vorbit în cadrul unui interviu recent despre conflict.

Constantin Enceanu consideră că ar merita alt statut în cadrul „Ansamblului Folcloric Maria Tănase”, având în vedere cariera sa şi notorietatea de care se bucură după mulţi ani de muncă. Astfel, a ales să îşi facă dreptate în justiţie.

Ce spune Niculina Stoican despre conflictul cu celebrul artist

În spaţiul public, Constantin Enceanu a declarat la un moment dat că Niculina Stoican ar fi fost responsabilă pentru nedreptatea de care are parte. Artista a răspuns acestor acuzaţii şi a explicat faptul că ea se ghidează după niște bugete anume, iar unele decizii nu stau doar în mâinile ei.

„Nu m-a dat pe mine în judecată, a dat instituția. Ce să zic, în momentul în care treci din partea asta în partea cealaltă… E adevărat că eu vin dintre ei și sunt manager de șapte ani. Diferența este că lucrurile, atunci când ai responsabilitate legală, nu mai sunt așa de ușoare.

Adică nu poți să faci ceva doar că există presiune că te-a dat „X” în judecată, nu neapărat el. Oricine altcineva. Tu trebuie să faci lucrurile astea din punct de vedere al legii, să respecți legea.(…) Promovările se fac în funcție de ce îți bugetează ordonatorul principal de credite. Nu se pot face că vreau eu. 

Eu ca manager nu fac nici evaluare, nici promovare. Promovări s-au făcut, așa cum trebuiau să se facă. Pe secția muzicală, acolo unde este el (n. r. Constantin Enceanu), nu a trecut nimeni, pentru că nu doar el trebuia să promoveze, trebuia să promoveze toată secția. Adică toți colegii lui.”, a explicat artista, in emisiunea de la Metropola Tv.

Niculina Stoican, deranjată de atitudinea lui Constantin Enceanu

Mai mult, Niculina Stoican a ținut să puncteze și faptul că nu doar Constantin Enceanu trebuia să fie promovat, ci toți colegii săi, care așteptau de ceva vreme această mărire de salariu, lucru care s-a și întâmplat, în acest an.

„Până la urmă a fost alegerea lui, nu este nicio supărare că el a dat în judecată, cred că mai dureroasă este exprimarea. „Lucrurile nu se spală în presă”, dar eu mă duc în presă și le spăl. 

Niciunul dintre colegii lui nu a fost promovat, au fost promovați cu toții atunci când a existat bugetare, adică anul acesta. El a dat în judecată și deja să făceau promovările, adică… ce să zic. Eu sunt pusă cumva la mijloc. Instituția de când sunt eu manager este pe un val ascendent extraordinar și sunt foarte mândră de lucrul acesta. Până la urmă, fiecare dintre noi facem ceea ce considerăm de cuviință.”, a continuat Niculina Stoican.

Artistul ar putea rămâne fără locul de muncă de la „Ansamblul Folcloric Maria Tănase”?

În ciuda acestui scandal, Niculina Stoican exclude posibilitatea de a-și da afară colegul de breaslă. Cu toate acestea, solista îşi doreşte ca acesta să aibă o atitudine civilizată şi să aibă respect faţă de insituţia care îi asigură lunar un salariu, dar şi pensia peste câţiva ani.

„Mie nu-mi place povestea asta cu datul afară. El nu este colaborator, este angajat, are contract de muncă și nu cred că vreodată s-a pus problema în vreun fel ca el să lipsească, deși a lipsit de la spectacole nejustificat.  Dar știi cum e, trebuie să existe și înțelegere, dacă din partea instituției există înțelegere și tu știi lucrurile astea, din partea ta de ce să existe neînțelegere și atitudine agresivă față de instituție? 

Este o instituție care te va scoate la pensie și vei avea o pensie minunată datorită instituției, datorită felului în care te-ai implicat, respectului care ți s-a dat.  Și atitudinea ta trebuie să fie aceeași pentru instituție, nu să te apuci să faci tot felul de reclamații, și nu numai în timpul ăsta, și cu antecedente, ca să zic așa”, a spus Niculina Stoican, în cadrul emisiunii Cristinei Șișcanu, „După faptă și răsplată”.

Sursă foto: social media

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……

4.7/5 - (111 votes)