top-cele-mai-cunoscute-70-de-citate-ale-celebrului-investitor-charlie-munger

Un investitor american remarcabil este Charlie Munger. Pe lângă faptul că este prieten și partener al guruului de investiții Warren Buffett, Munger este și unul dintre cei mai bogați oameni din lume. al căror capital total este în prezent evaluat la 2,1 miliarde de dolari. Povestea lui este destul de tristă și cu multă disciplină și efort a reușit până la urmă să obțină libertatea financiară. Citatele lui Charlie Munger reflectă viața grea și cunoștințele sale financiare.

O persoană care a reușit să se ridice de la marginea ruinei pentru a deveni unul dintre cei mai bogați oameni din lume.Are multe înțelepciuni și experiențe de transmis. De aceea, vom vorbi în acest articol puțin despre cine este acest mare investitor și despre cele mai cunoscute șaptezeci de citate ale lui Charlie Munger.

Puteti investi la bursa prin platformele:

 • eToro – https://bit.ly/2TKvVa0 (Your capital is at risk.)
 • Skilling – https://bit.ly/48eQalg (Your capital is at risk.)
 • Trading212 – https://bit.ly/invite-trading212 (Your capital is at risk.)
 • XTB – https://bit.ly/inregistrare-xtb (Your capital is at risk.)

Cele mai celebre 70 de citate ale lui Charlie Munger

Înțelepciunea pe care acest mare investitor o poate transmite poate merge mult. Datorită frazelor lui Charlie Munger putem găsi motivație și ajutor nu numai pentru lumea financiară, ci și pentru noi înșine pentru a ne consolida disciplina și dorința de a citi, Ei bine, este un om foarte cult, care apără importanța dobândirii de cunoștințe noi în fiecare zi. În continuare vom vedea cele mai cunoscute 70 de fraze ale lui Charlie Munger.

 1. „Luați întotdeauna drumul cel mare, este mai puțin parcurs de oameni”.
 2. „Cel mai bun lucru pe care îl poate face o ființă umană este de a ajuta o altă ființă umană să știe mai multe”
 3. „Amintiți-vă că reputația și integritatea sunt bunurile dvs. cele mai valoroase și se pot pierde rapid.”
 4. „Luați o idee simplă și luați-o în serios”.
 5. „Cred în disciplina stăpânirii a ceea ce au descoperit ceilalți oameni. Nu cred în a sta jos și în încercarea de a visa totul singur. Nimeni nu este atât de inteligent “.
 6. „Oamenii calculează prea mult și gândesc prea puțin”.
 7. „Majoritatea greșelilor vieții sunt cauzate de uitarea a ceea ce se încearcă cu adevărat să facă”.
 8. „Avem trei coșuri de investit: da, nu și prea greu de înțeles”.
 9. „Ai nevoie ca personajul să stea cu toți acei bani și să nu facă nimic. Nu am ajuns unde sunt, urmărind oportunități mediocre “.
 10. „L-au întrebat care sunt secretele succesului? răspunsul său a fost: Fii rațional ”.
 11. „Pentru a obține ceea ce vrei, trebuie să merite ceea ce vrei. Lumea nu este încă un loc destul de nebunesc pentru a recompensa o mulțime de oameni nemeritați “.
 12. „Tot ce vreau să știu este unde voi muri și nu voi merge niciodată acolo”.
 13. „Nu există o formulă unică. Trebuie să știi multe despre afaceri, despre natura umană și despre cifre … Nu este rezonabil să te aștepți că există un sistem magic care să o facă pentru tine ”.
 14. „Nu am acordat atenție limitelor teritoriale ale disciplinelor academice și am luat toate ideile minunate pe care le-am putut.”
 15. „Dacă oamenii nu ar greși atât de des, nu am fi atât de bogați”.
 16. „În întreaga mea viață, nu am întâlnit oameni înțelepți (într-un domeniu larg) care nu citeau tot timpul, niciunul, zero. Ai fi surprins cât de mult citește Warren Buffet și cât am citit eu. Copiii mei râd de mine. Ei cred că sunt o carte cu o pereche de picioare care ies “.
 17. „Atâta timp cât am o carte în mână, nu simt că îmi pierd timpul”.
 18. „Încerc să scap de oamenii care răspund întotdeauna cu încredere la întrebări despre care nu au cunoștințe reale”.
 19. „Imitarea turmei invită o regresie la răutate”.
 20. „Banii mari nu sunt în achiziționarea vânzării, ci în așteptare”.
 21. „Doar pentru că îți place nu înseamnă că lumea ți-o va da neapărat”.
 22. „Căutăm un cal care are 50% șanse de câștig și este plătit de la 3 la 1.”
 23. „Regula de fier a naturii este: primești ceea ce merită. Dacă vrei să vină furnici, pui zahăr pe pământ ”.
 24. „Cea mai bună armură a bătrâneții este o viață bine petrecută care o precede”.
 25. „Marele algoritm de care trebuie să ții minte atunci când ai de-a face cu această tendință este simplu: o idee sau un fapt nu mai merită, pur și simplu pentru că îți este ușor disponibil”
 26. „Cum poate economia să nu fie comportamentală? Dacă nu este comportamental, ce naiba este?
 27. „Beta și teoria portofoliului modern nu au sens pentru mine.”
 28. „Invidia este un păcat cu adevărat prost, pentru că este singurul păcat cu care nu te-ai putea distra niciodată”.
 29. „Există multă durere și nu e distracție. De ce ai vrea să te urci în mașina aia? “
 30. „Dacă nu înțelegi matematica elementară, dar ușor nefirească, a probabilității elementare din repertoriul tău, atunci treci printr-o viață lungă ca om cu o singură picioare într-un concurs de lovitură”.
 31. „Dacă ceva este prea dificil, trecem la altceva. Ce ar putea fi mai simplu de atât?
 32. „Dezvoltați-vă într-o auto-învățare pe tot parcursul vieții prin lectură vorace; cultivă curiozitatea și străduiește-te să fii puțin mai înțelept în fiecare zi. “
 33. “Du-te la culcare mai inteligent decât atunci când te-ai trezit.”
 34. “Nu trebuie să fii genial, ci doar puțin mai înțelept decât ceilalți băieți, în medie, mult timp.”
 35. Cumpărați înțelepciunea lumească și reglați-vă comportamentul în consecință. Dacă noul tău comportament îți oferă puțină nepopularitate temporară cu grupul tău de colegi … atunci la naiba cu ei. “
 36. “Diferența dintre o afacere bună și una rea ​​este că cea bună trebuie să facă față deciziilor ușoare, iar cea rea ​​trebuie să facă față deciziilor dureroase.”
 37. „Cineva va fi mereu mai bogat mai repede decât tine. Aceasta nu este o tragedie ”.
 38. „Știind ceea ce nu știi este mai util decât să fii genial”.
 39. „Amândoi (Charlie Munger și Warren Buffett) insistăm ca timpul să fie disponibil aproape în fiecare zi pentru a sta și a gândi. Acest lucru este foarte rar în afacerile americane. Citim și gândim ”.
 40. „Nu există un profesor mai bun decât istoria, pentru a determina viitorul … Există răspunsuri în valoare de miliarde de dolari în cartea de istorie de 30 de dolari”.
 41. Cum găsești un soț bun? -cea mai bună cale este să meritați un soț bun ”.
 42. „Toți învățăm, modificăm sau distrugem ideile tot timpul. Distrugerea rapidă a ideilor tale atunci când este momentul potrivit este una dintre cele mai valoroase calități pe care le poți dobândi. Trebuie să vă forțați să luați în considerare argumentele de cealaltă parte. “
 43. „Nebunia mulțimii, tendința ființelor umane, în anumite circumstanțe, de a semăna cu lemingii, explică gândirea foarte prostească a oamenilor străluciți și comportamentul foarte prost.”
 44. „Un exemplu de sistem cu adevărat responsabil este sistemul pe care l-au folosit romanii atunci când au construit un arc. Tipul care a creat arcada se afla sub ea când s-a scos schela. Este ca și cum ți-ai împacheta propria parașută “.
 45. „Evitați durerea; negarea psihologică. Trebuie să recunoaștem realitatea chiar și atunci când nu ne place. “
 46. „Warren vorbește despre aceste fluxuri de numerar actualizate. Nu l-am văzut niciodată făcând una ”.
 47. „Toți investitorii de capitaluri proprii, în total, vor avea probabil un dezavantaj anual de rentabilitate egal cu costurile totale ale dealerilor pe care au ales să-i suporte în comun. Acesta este un fapt inevitabil al vieții. Și este, de asemenea, de neevitat că exact jumătate din investitori obțin un rezultat sub rezultatul mediu după preluarea de la dealeri, al căror rezultat mediu poate fi undeva între puțin interesant și rău ”.
 48. „Uitarea greșelilor este o greșeală teribilă dacă încercați să vă îmbunătățiți cunoștința. Realitatea nu îți amintește de tine. De ce să nu sărbătorim prostii în ambele categorii?
 49. „Investitorii nu pot depăși în mod constant piața. Prin urmare, cel mai bine este servit prin investiții într-un portofoliu diversificat de fonduri cu indice low-cost sau (fonduri tranzacționate la bursă) ”.
 50. „Motivul pentru care evităm cuvântul„ sinergie ”este că oamenii pretind în general mai multe beneficii sinergice decât să vină. Da, există, dar există atâtea promisiuni false. Berkshire este plin de sinergii, nu evităm sinergiile, ci doar revendicările de sinergie. “
 51. „Încercăm mai mult să profităm de amintirea întotdeauna evidentă decât de a înțelege esotericul”.
 52. „Este stupid modul în care oamenii extrapolează trecutul și nu puțin prost, ci prost prost”.
 53. “Este remarcabil cât de multe avantaje pe termen lung au câștigat oameni ca noi, încercând să nu fie în mod constant prost, decât să încerce să fie foarte inteligenți.”
 54. „Trebuie să rămâi în ceea ce eu numesc cercul tău de competențe. Trebuie să știi ce înțelegi și ce nu înțelegi. Nu este foarte important cât de mare este cercul. Dar este foarte important să știi unde este perimetrul ”.
 55. „Avem multă flexibilitate și o anumită disciplină în ceea ce privește faptul că nu facem ceva prost doar pentru a fi activi, disciplină pentru a evita să facem orice nenorocit doar pentru că nu poți suporta să fii inactiv”.
 56. „Berkshire este plin de oameni care au o pasiune specială pentru propriile afaceri. Aș spune că pasiunea este mai importantă decât capacitatea creierului nostru ”.
 57. „Ceea ce au în comun marile companii în general este că devin foarte birocratice. Și, desigur, se întâmplă și guvernului. Și, practic, nu-mi place birocrația, creează multe greșeli. ”.
 58. „Amândoi insistăm ca timpul să fie disponibil aproape în fiecare zi pentru a sta și a gândi. Acest lucru este foarte rar în afacerile americane. Citim și gândim. Așadar, eu și Warren citim și gândim mai mult decât majoritatea oamenilor din afaceri. “
 59. “Trebuie să presupui că viața va fi grea și să te întrebi dacă poți să o iei și dacă răspunsul este da, atunci doar zâmbește și mergi mai departe.”
 60. Trebuie să aveți un interes pasionat să știți de ce se întâmplă lucrurile. Acest mod de gândire, deținut pentru perioade lungi de timp, îți îmbunătățește treptat capacitatea de a te concentra asupra realității. Dacă nu aveți acest mod de gândire, sunteți destinat să eșuați chiar dacă aveți un IQ ridicat. “
 61. „Ideea marjei de siguranță Preceptul lui Graham nu va fi niciodată depășit, ideea de a face din piață servitorul tău nu va fi niciodată depășită. Ideea de a fi obiectiv și de neplăcut nu va fi niciodată depășită. Așa că Graham a avut o mulțime de idei minunate “.
 62. „Banca este o afacere foarte particulară. Tentațiile prezentate unui CEO de a face ceva prost sunt mult mai mari în domeniul bancar decât în ​​majoritatea companiilor. Prin urmare, este un loc periculos pentru a investi, deoarece există mai multe modalități în domeniul bancar de a face viitorul pe termen scurt să arate bine, asumându-și riscuri pe care nu ar trebui să le asumi pentru viitorul pe termen lung. Așadar, serviciile bancare sunt un loc periculos de investit și există unele excepții. Berkshire a încercat să aleagă excepțiile cât de bine a putut. Și nu mai am nimic de spus despre acest subiect, cu excepția faptului că sunt sigur că am dreptate “.
 63. „Evită să lucrezi direct sub cineva pe care nu-l admiri și nu vrei să fii ca el”.
 64. “Viața, în parte, este ca un joc de poker, în care trebuie să înveți să renunți uneori când ții o mână foarte dragă, trebuie să înveți să te descurci cu greșeli și fapte noi care schimbă șansele.”
 65. „Orice investiție inteligentă este o investiție de valoare care dobândește mai mult decât ceea ce plătiți.”
 66. „Creierul imperfect și cu capacitate limitată al omului este ușor deviat pentru a lucra cu ceea ce îi este ușor disponibil. Și creierul nu poate folosi ceea ce nu-și poate aminti sau când este blocat să recunoască, deoarece este puternic influențat de una sau mai multe tendințe psihologice care au o influență puternică asupra sa … structura profundă a minții umane necesită ca drumul spre competență cu o gamă completă de practic orice fel este să înveți totul până la fluență, indiferent dacă îți place sau nu. “
 67. „Am cunoscut cei mai impresionanți intelectuali, în mod firesc, în cărți, nu în clasă. Nu-mi amintesc când l-am citit pe Benjamin Franklin. Când aveam șapte sau opt ani, l-am avut pe Thomas Jefferson pe pat. Familiei mele le-au plăcut toate acele lucruri: avansarea prin disciplină, cunoaștere și autocontrol ”.
 68. „Văd constant oameni în creștere în viață care nu sunt cei mai deștepți, uneori nici măcar cei mai harnici, dar învață mașini. Se culcă în fiecare seară puțin mai înțelepți decât erau când s-au trezit și asta te ajută, mai ales când ai în față un drum lung. “
 69. „La fel ca Warren, am avut o pasiune considerabilă de a mă îmbogăți, nu pentru că voiam un Ferrari, ceea ce îmi doream era independența mea financiară. Am vrut-o cu disperare “.
 70. Petreceți fiecare zi încercând să fiți puțin mai înțelepți decât erați când v-ați trezit. Zi de zi și, la sfârșitul zilei, dacă trăiți suficient de mult ca majoritatea oamenilor, veți obține din viață ceea ce meritați “.

Cine este Charlie Munger

În 1924, s-a născut investitorul american Charlie Munger în Omaha, Nebraska. La 29 de ani, soția sa a divorțat de el, ducând la pierderea averii sale pentru Charlie Munger. Practic, a rămas fără casa familiei sale din Pasadena, California. ȘIAcest eveniment l-a lăsat aproape rupt. De asemenea, câteva luni mai târziu, fiul ei de opt ani, Teddy, a fost diagnosticat cu leucemie. Această boală i-a provocat moartea un an mai târziu.

Cu toate acestea, Charlie Munger nu a renunțat la viață și este în prezent unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu partenerul său Warren Buffett. De aceea, frazele lui Charlie Munger pot fi deosebit de interesante. Este vicepreședinte al companiei Berkshire Hathaway, o societate holding, în totalitate sau parțial proprietar al acțiunilor diferitelor grupuri de afaceri. La fel ca prietenul său Warren Buffett, Charlie Munger a donat, de asemenea, câteva milioane pentru cauze caritabile.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că acest mare investitor este un iubitor de psihologie. Mai mult: a scris o carte intitulată „Almanacul săracului Charlie”. În acesta, el analizează 25 de prejudecăți cognitive care influențează capacitatea de decizie a oamenilor, afectând această acțiune. Un alt motiv pentru care citatele lui Charlie Munger pot fi foarte interesante.

Aparent, aceste 25 de prejudecăți cognitive pot fi foarte puternice atunci când vine vorba de a influența sau convinge pe cineva atunci când trebuie să ia o decizie. Din acest motiv, ele au fost folosite de-a lungul istoriei, astfel încât atât indivizii, cât și masele ia decizii care ar putea fi considerate iraționale. În carte, Charlie Munger vorbește și despre „Efectul Lollapalooza”, care este practic efectul puternic al utilizării mai multor părtiniri în același timp. Această acțiune crește adesea șansele ca oamenii să se comporte irațional atunci când iau decizii.

Sper că frazele tale v-au motivat atât pentru piața de valori, cât și pentru a crește ca oameni. Este clar că frazele lui Charlie Munger sunt pline de înțelepciune și ani de experiență în lumea financiară și în viața însăși. Vă puteți lăsa opiniile în comentarii.

Puteti investi la bursa prin platformele:

 • eToro – https://bit.ly/2TKvVa0 (Your capital is at risk.)
 • Skilling – https://bit.ly/48eQalg (Your capital is at risk.)
 • Trading212 – https://bit.ly/invite-trading212 (Your capital is at risk.)
 • XTB – https://bit.ly/inregistrare-xtb (Your capital is at risk.)

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

B19822 A61301 TGet

 • Carti de investiții la bursă: https://bit.ly/carti-investitii-emag
 • Cursuri și ghiduri de investiții – De unde înveți să investești – https://bit.ly/2F7qg6w
 • Inscrie-te in: Invest Club – Comunitatea Investitorilor din Romania.
 • Inscrie-te in MAIOR ARMY – Prima Armata de Investitori din Romania.

4.4/5 - (104 votes)