trucul-ieftin-care-te-scapa-de-grasimea-intarita-de-pe-tigaie.-toate-gospodinele-trebuie-sa-stie!

Este un truc pe care toate gospodinele ar trebui să îl știe atunci când vor să scape rapid de grăsimea întărită depusă pe tigăi. Se prepară foarte simplu și nu mai ai bătăi de cap atunci când vine vorba de curățarea ustensilelor de gătit.

Mesele sunt plăcute, mai ales când îi avem alături pe cei dragi. Doar că de cele mai multe ori lăsăm spălatul vaselor pentru a doua zi. Problema este că murdăria va fi dată jos mult mai greu. Din fericire, însă, există niște trucuri ieftine și rapide care te scapă de grăsimea întărită sau arsura de pe tigăi.

Problema se rezolvă simplu cu un amestec din câteva ingrediente pe care orice gospodină le are la îndemână. Iată de ce anume ai nevoie pentru soluția minune:

  1. – o lingură de zahăr
  2. – o cană de apă
  3. – o lingură de bicarbonat de sodiu
  4. – trei linguri de săpun de vase
  5. – o lingură de acetonă.

Într-un vas amestecați toate ingredientele până în momentul în care se ajunge la un aspect omogen. Odată ce toate ingredientele sunt bine integrate, se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Agitați înainte de utilizare și pulverizați părțile arse și pline de grăsime de pe oale și tigăi.

Lăsați amestecul să acționeze timp de 20 de minute. Ulterior curățați cu un burete și veți vedea cum va dispărea grăsimea depusă. Dacă există reziduuri arse, puteți folosi un burete din oțel moale pentru părțile mai complicate. Spălați apoi tigaia sau oala așa cum ați proceda în mod normal pentru a îndepărta orice urmă de murdărie sau bucăți arse.

Alte trucuri ieftine pentru a îndepărta murdăria:

  • Soluția din sare grunjoasă, apă și lămâie (sau sare de lămâie) este foarte eficientă. O lăsăm să acționeze un sfert de oră, apoi ștergem cu un burete.
  • Într-un vas mai mare sau lighean de bucătărie, putem la fiert apă în care adăugăm treptat praf de copt. Introducem tigaia în această soluție, lăsăm la fiert câteva minute, până când grăsimea întărită se desprinde, apoi clătim cu apă rece.
  • O soluție și mai simplă este să presărăm bicarbonat de sodiu peste grăsimea întărită, apoi să pulverizăm apă caldă. Lăsăm soluția să acționeze de pe-o zi pe alta, până grăsimea întărită se desprinde, apoi clătim foarte bine.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.5/5 - (97 votes)