trucul-ingenios-si-ieftin-care-te-scapa-de-calcarul-de-pe-robinet.-ai-nevoie-doar-de-cateva-ingrediente!

Indiferent dacă sunt la baie, în bucătărie, sau la duș, robinetul își pierde strălucirea din cauza calcarului care se depune în timp, așa că trebuie curățat cât mai des. Din fericire, există un truc ingenios și ieftin care te scapă de această problemă!

În ceea ce privește petele de calcar, soluția pentru a scăpa de ele este ieftină și la îndemâna oricui. Aveți nevoie doar de patru ingrediente. Odată încercat, nu veți mai reveni la soluțiile chimice, din comerț, care din păcate nu ne oferă rezultatele promise, în ciuda prețurilor pe care le au la raft. Așadar, aveți nevoie de: un pahar de oțet alb, sucul de la o lămâie, 2 linguri de sare albă și 150 g acid citric.

Într-un bol, dizolvați sarea în sucul de lămâie, apoi adăugați oțetul și acidul citric cu puțină apă. Amestecați bine toate ingredientele și turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator. Agitați bine înainte de utilizare, după care aplicați soluția pe suprafețele pe care doriți să le curățați: poate fi chiuveta sau robinetul. Amestecul este potrivit pentru aproape orice tip de suprafață, cu excepția marmurei.

Lămâia, aliatul perfect pentru curățarea aragazului

Atunci când vine vorba despre curățarea aragazului sau a cuptorului cu microunde, lămâia poate face minuni. Are un puternic efect degresant și dezinfectant și este aliatul de nădejde în lupta împotriva grăsimii arse de pe aragaz sau din cuptor.

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați o lămâie pe jumătate și să frecați bine grăsimea întărită de pe aragaz. Stoarceți zeama și lăsați-o să acționeze 10-15 minute, după care ștergeți totul cu un burete sau cu o lavetă.

În ceea ce privește curățarea cuptorului, puteți stoarce zeama de lămâie în tava cuptorului încins și lăsați să acționeze până când cuptorul s-a răcit. Curățați cu un burete sau cu o lavetă și reveniți cu prosoape de hârtie, dacă este nevoie.

Și cuptorul cu microunde poate fi curățat folosind aceeași banală lămâie. Puneți o jumătate de fruct înăuntru, dați drumul la cuptor pentru 30 de secunde, apoi frecați interiorul cuptorului cu lămâia încălzită. Ștergeți cu prosoape de hârtie grăsimea care s-a dizolvat.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……

4.3/5 - (103 votes)