vlad-ciurea,-despre-alimentul-pe-care-femeile-trebuie-sa-il-consume-zilnic:-ajuta-la-somn-si-pentru-activitatea-musculara-+-ce-alte-beneficii-mai-are

Medicul Vlad Ciurea spune care este alimentul pe care femeile trebuie să-l mănânce zilnic. Este recomandat mai ales în cazul doamnelor cu vârsta de peste 50 de ani.

Potrivit medicului, cu cât înaintăm în vârstă, meniul nostru trebuie să cuprindă anumite alimente carene ajută la menținerea sănătății organismului.

Astfel, medicul recomandă să consumăm ovăz, o plantă care are numerose beneficii onține proteine ​​esențiale, grăsimi sănătoase precum acizii grași omega-3 și omega-6, precum și o varietate de vitamine (B1, B5, B6, acid folic), minerale (magneziu, fosfor, mangan, fier, zinc), antioxidanți, acid avenalic și fitochimice.

„Suplimentul nu se acumulează în organism, pentru că intră, își face acțiunea și iese foarte cuminte afară. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn – suplimente care ajută la somn și pentru activitatea musculară și pentru activitatea cerebrală și pentru activitatea cardiacă, dar nu sunt medicament, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere”, spune medicul Vlad Ciurea despre cerealele integrale.

Cum poţi consuma fulgii de ovăz

Amestecă ½ cană de fulgi de ovăz cu o cană de lapte (poate fi și lapte vegetal, precum cel de soia sau cocos) și un praf de sare. Pentru a oferi o aromă deosebită, poți adăuga și un praf de scorțișoară sau câteva nuci.

Poți amesteca fulgii de ovăz cu iaurt și cu o linguriță de miere de albine, precum și cu un pumn de fructe de pădure. Pentru persoanele stresate, care suferă de anxietate, câteva felii de banană pot face minuni în această combinație.

Terciul de ovăz este o altă combinaţie sănătoasă şi foarte delicioasă. Tot ce trebuie să faci este să pui, într-o oală mică, o cană de lapte de care consumi de obicei, de vacă sau vegetal, împreună cu o treime de cană de fulgi de ovăz, la fiert la foc mic. Când începe oala să clocotească, amestecă terciul cu o lingură din lemn, ușor, pentru a evita formarea cocoloașelor. Amestecă încet timp de 3-4 minute, după care ia terciul de pe foc și asezonează-l cu puțină sare, un praf de scorțișoară, nuci, miere de albine sau orice altceva îți dorești peste el.

Sursă foto: social media

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……

4.6/5 - (114 votes)